OPERACIÓ SORTIDA
Societat 29/07/2011

Trànsit demana prudència en l'operació sortida per les males previsions meteorològiques

S'espera que prop de mig milió de vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona

Acn
2 min
Cues al peatge de la Roca del Vallès / ACN

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit creu que les males previsions meteorològiques per a aquest cap de setmana poden influir en l''operació sortida' i que aquesta sigui més esglaonada. El director del SCT, Joan Aregio, ha comentat que les circumstàncies meteorològiques "són molt importants" per als conductors i que poden ser determinants en les entrades i sortides dels vehicles de l'àrea metropolitana. Al mateix temps, en declaracions a l'ACN, Aregio ha demanat que s'extremin les precaucions a la carretera si es confirmen les previsions que apunten a un temps plujós en alguns punts de Catalunya. El director del SCT ha recomanat que es guardin les distàncies de seguretat i els conductors circulin a una velocitat adequada, "no només a un límit legal sinó a les circumstàncies meteorològiques" i que també revisin altres aspectes, com l'estat dels pneumàtics. "Al final no ve de mitja hora quan tens 10 o 15 dies de vacances per davant", ha subratllat Aregio.

En l''operació sortida' de les vacances d'agost d'aquest any s'espera que mig milió de vehicles surtin e la ciutat, una xifra lleugerament inferior a la dels últims anys i "en la línia de disminució de la mobilitat d'aquest 2011". Les vies que poden presentar més problemes són les habituals: l'AP-7, a la C-31, C-32, N-340 i als accessos a la Costa Brava i a la Costa Daurada. En el cas de l'autopista, el trànsit es pot congestionar alguns trams, ja que cal sumar-hi els vehicles que estan de pas i circulen amb destí al centre i sud de la Península o cap al centre d'Europa.

Dispositiu de l'Ajuntament de Barcelona

Amb motiu de la mobilitat circulatòria que es preveu durant avui i demà, per l'inici de les vacances d'agost, l'Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Guàrdia Urbana, activa un dispositiu especial per fer front a l'Operació Sortida amb coordinació permanent amb la Direcció de Mobilitat i el Centre de Control de Trànsit municipal i el Servei Català del Trànsit.

L'operatiu especial de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona vetllarà per la fluïdesa de la circulació de vehicles donant una especial cobertura als punts de trànsit més problemàtics de la xarxa viària bàsica i a les Rondes, així com als vials que estiguin afectats per obres i puguin incidir de manera important en la mobilitat, com accidents o obstacles a la via. També, s'impedirà el bloqueig de les cruïlles en cas de saturació de vies per facilitar la circulació transversal.

Per altra banda, a través del Centre de Control de Trànsit es posaran en marxa els programes de gestió semafòrica més adients, per adaptar els temps de pas més favorables als sentits de circulació, d'acord amb la intensitat de vehicles en cada moment. Des de la Direcció de Mobilitat es difondran missatges informatius i preventius que faran referència a la seguretat viària i a la fluïdesa del trànsit als panells d'informació del trànsit a les rondes i a la resta de la ciutat.

stats