SANITAT
Societat 20/03/2013

Les ajudes als trasplantaments que el govern espanyol vol retirar ascendeixen a 126.000 euros en el cas de Catalunya

Les ajudes corresponen a la formació de metges i a la coordinació entre els hospitals a l'hora d'avisar de possibles donants

Lara Bonilla
1 min
quiròfan

BarcelonaLa notícia que el govern espanyol preveu retallar les subvencions destinades al sistema de donació i trasplantaments d'òrgans a les comunitats autònomes que incompleixin l'objectiu de dèficit ha coincidit amb una reunió que celebraven a Madrid els responsables dels programes de trasplantaments de les diferents comunitats, com arar¡ Pere Montserrat, director de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT). Montserrat ha confirmat que la possible restricció d'accés als fons estatals afecta moltes altres ajudes, a més de les dels trasplantaments, com en educació o serveis sanitaris.

En el cas de les ajudes als trasplantaments, les subvencions encara no s'han convocat i es preveu que ho facin a l'abril. No és una xifra gaire elevada la que rep Catalunya. En l'anterior convocatòria va rebre 42.000 euros en ajudes per a la coordinació internacional de trasplantaments i 84.000 euros per mantenir la coordinació entre els hospitals a l'hora d'avisar de possibles donants. "Afectaria aquest treball, que no és el que més es veu, però si no hi ha donants, no hi ha trasplantaments", assegura Montserrat.

P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; } El director de l'OCATT ha destacat que "Catalunya és una de les comunitats autònomes que més trasplantaments fa" ja que també s'operen a Catalunya pacients d'altres comunitats que no tenen programes de trasplantaments de cor o fetge, per posar-ne un exemple. "I aquesta transversalitat fa de difícil aplicació aquesta restricció perquè treballem en un model en xarxa".

stats