PROTESTES AL CARRER
Societat 03/08/2011

Els 'indignats' col·lapsen les urgències de l'Esperança

Abans havien volgut col·lapsar el servei d'urgències i han tingut un moment de tensió amb el vigilant de seguretat, que intentava tancar la porta del centre i no ha pogut fer-ho perquè els 'indignats' l'hi han impedit

Marta Bausells
2 min
Alguns 'indignats' a urgències a l'Hospital de l'Esperança / M.B.

BarcelonaLa protesta dels indignats es va transformant. La marxa iniciada a mitja tarda a la plaça Catalunya fins a l'hospital de l'Esperança s'ha convertit en una acció per col·lapsar el servei d'urgències del centre sanitari. A l'hora de tancar el centre, una vintena d'aquestes persones ha aconseguit entrar per una finestra i s'han tancat a dins. Diuen que no tenen intenció de sortir-ne. Mentrestant, a la porta del recinte la Guàrdia Urbana procura per mantenir l'ordre a la zona.

Tot i que inicialment eren una cinquantena de persones, durant la caminada s'hi han anat afegint altres participants. Un cop a l'hospital, s'han presentat a la recepció d'urgències i, un per un, han explicat que es trobaven malament. L'objectiu era col·lapsar les urgències per defensar la necessitat del servei també a les nits, que ha estat suprimit a partir de les nou del vespre durant l'estiu. Ahir i abans d'ahir ja van fer aquesta protesta, però aquest dimecres són més, i el problema generat pot ser força més complicat.

A les vuit, quan s'ha acabat el període d'admissions d'urgències –una hora abans, en teoria, de tancar el centre–, el vigilant de seguretat ha intentat tancar la porta i hi ha hagut tensió amb els 'indignats' que no havien aconseguit número per visitar-se, que li han impedit tancar-la. La resta de manifestants són a la sala d'espera, on col·lapsen el servei que, de ben segur, no es podrà tancar a les nou i, probablement, ni a les deu.

Quan finalment el centre tanqui, els 'indignats' faran una assemblea i decidiran si acampen davant de l'edifici, tot i que aquesta possibilitat perd força, entre d'altres raons perquè els treballadors del centre no seguirien aquesta acampada.

Abans d'arribar a l'hospital, la manifestació ha transcorregut amb calma, amb crits que demanen la dimissió d'Artur Mas i de Felip Puig i contra les retallades. Quan han passat per davant de la Borsa i de les seus de diferents bancs han cridat "culpables, culpables". El trànsit només s'ha tallat momentàniament al seu pas pel carrer Gran.

stats