Publicitat
Publicitat

Els treballadors del metro sotmeten a referèndum la proposta de TMB per evitar la vaga

La votació es farà entre divendres i dissabte i serà decisiva per al transcurs del Mobile World Congress

El comitè d'empresa del metro de Barcelona sotmetrà a referèndum, entre demà i dissabte, l'última proposta de la direcció de TMB i, en funció del resultat, decidirà si desconvoca o no la vaga prevista per als dies 27, 29 i 29 de febrer i 1 de març, coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils.

Els treballadors del metro podran votar des de les deu del matí de divendres fins a les dotze del migdia de dissabte, segons han informat fonts del comitè d'empresa. La decisió de sotmetre a votació l'última proposta presentada ahir a la nit per la direcció de l'empresa h a estat adoptada en una assemblea de treballadors celebrada avui.

La proposta final de TMB és abonar els endarreriments de l'any passat en dos pagaments el 2013 i 2014, cadascun equivalent a l'1,2% del sou del 2011, que no quedarien consolidats en taules salarials. Segons el document presentat per la direcció de metro als sindicats, l'empresa es compromet, a més, a incrementar en un 1,2% el percentatge, que quedaria consolidat en les taules salarials amb efectes a 1 de gener del 2012.

A efectes del 2013, TMB actualitzarà els sous amb un increment de l'1,2%, que també quedaria consolidat en les taules salarials del 2012. Algunes fonts sindicals apunten que un possible preacord a metro es vincula a un acostament de les postures en l'àmbit de l'autobús, ja que el conflicte s'ha plantejat en el seu conjunt, per més que les dues seccions tinguin convenis diferents.

Més continguts de