Societat 18/02/2012

La convocatòria d'un referèndum a Panrico es manté malgrat l'oposició de Comissions Obreres

CCOO té majoria a la planta de Santa Perpètua de Mogoda, però la UGT –que defensa la convocatòria del referèndum– és el sindicat principal al comitè intercentres

Efe
2 min

Santa Perpètua de MogodaLa convocatòria d'un referèndum per al 21 de febrer en els centres de Panrico a Catalunya amb la finalitat que els seus empleats decideixin si accepten o no la proposta de la Generalitat i evitar així el tancament de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) es manté, malgrat el rebuig de CCOO.

Fonts de l'empresa han assegurat a EFE que la convocatòria es portarà endavant, malgrat que avui un grup de treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua, on CCOO és el sindicat majoritari, han votat en assemblea en contra de la proposta del Govern i han anunciat una vaga indefinida a partir de dijous, 23 de febrer.

La posició de CCOO no és la majoritària a Panrico a Catalunya, ja que UGT, amb majoria al comitè intercentres, ha convocat avui una altra assemblea a Barcelona, en la qual han acceptat la convocatòria del referèndum.

Segons aquestes fonts, el referèndum de dimarts que ve s'organitzarà, amb totes les garanties legals i fins i tot la supervisió de notaris, amb el suport de la pròpia empresa, així com de la Generalitat, a més del d'UGT.

L'empresa, en aquest sentit, posarà tots els mitjans necessaris per dur a terme el referèndum, mentre que els sindicats seran els encarregats finals de l'organització del mateix.

Després de diversos mesos de conflicte, en què la direcció de Panrico i els sindicats no van aconseguir arribar a cap acord, a principi de desembre passat la direcció general de Relacions Laborals de la Generalitat va començar a intervenir com a mediadora i dijous passat va donar a conèixer la seva proposta.

El document presentat per la Generalitat recull una congelació salarial durant els pròxims dos anys i un augment lligat a la productivitat i resultats de l'empresa per a l'any 2013, a més de l'eliminació de diversos complements salarials.

En qualsevol cas, segons les fonts consultades, amb les retallades salarials cap treballador podrà cobrar menys de 26.000 euros bruts a l'any. La proposta inclou un pla per a la prejubilació de 35 empleats de la planta de Santa Perpètua durant l'any 2012, ampliable a dos anys més.

La fàbrica de Santa Perpètua dóna feina a 450 persones i l'empresa ha assegurat que haurà de tancar si els sindicats no accepten una reducció salarial.

Segons les dades de la direcció de Panrico, a la fàbrica de Santa Perpètua el cost salarial és un 40% per cent superior al de la resta de centres de la companyia a Espanya, una diferència que la companyia vol rebaixar fins a un 25%.

stats