Societat 25/02/2012

Els treballadors del bus de TMB convoquen una nova assemblea davant el 'no' a la vaga del metro

Els representants dels conductors d'autobús consideren que els sindicats del suburbà els han "venut"

Acn
1 min

BarcelonaEls treballadors del bus de TMB han convocat una nova assemblea aquest diumenge davant la decisió dels treballadors del metro de no sumar-se a la vaga convocada entre el 27 de febrer i l'1 de març. Els treballadors del bus han de decidir si finalment aniran sols a la vaga o la desconvoquen definitivament, una possibilitat que es manté fins a última hora de diumenge.

El delegat del sindicat d'Actub, Faustino Mondragón, ha criticat la "maniobra" dels sindicats del metro, que "han venut" els treballadors del bus amb un "referèndum manipulat" en el qual, finalment, s'ha decidit no anar a la vaga. Mondragón ha lamentat que l'acceptació de les condicions de l'empresa suposa la pèrdua del conveni col·lectiu.

Tots els treballadors dels autobusos de TMB estan cridats a l'assemblea, que tindrà lloc a les 21 hores de diumenge a les cotxeres del Triangle. La decisió d'acceptar o no les condicions que ha proposat la direcció de l'empresa i desconvocar la vaga es prendrà a mà alçada, a diferència de la votació que han fet els treballadors del metro. Mondragón ha criticat aquest sistema de votació i ha considerat una "punyalada" la decisió final dels treballadors del metro.

stats