SOCIETAT
Societat 31/05/2011

Uns 300 treballadors públics protesten davant el Parlament el dia que el Govern ha d'aprovar els pressupostos

Consideren que són uns comptes “restrictius” i que “rebaixen la qualitat dels serveis públics”. Han escridassat i han xiulat els diputats que entraven a l'hemicicle

Redacció
2 min
La protesta ha aplegat uns 300 delegats sindicals a les portes del Parlament / ACN

BarcelonaEls sindicats de la funció pública s'han concentrat davant el Parlament, el mateix dia que el Govern ha d'aprovar els pressupostos per al 2011, per mostrar el seu rebuig a les retallades al sector públic anunciades per l'executiu. Convocats pels sindicats UGT, CCOO i IAC, uns 300 delegats han escridassat i han xiulat els diputats que entraven a la cambra, especialment els de CiU. També han lliurat un escrit que recull les seves queixes i que va adreçat als diferents grups. La protesta, tot i que ha sigut molt sorollosa, ha transcorregut sense incidents. Només un petit grup de manifestants que volia traspassar el cordó de seguretat amb una pancarta ha obligat els Mossos d'Esquadra a intervenir, sense més conseqüències. Alguns polítics, com la socialista Montserrat Tura i l'ecosocialista Joan Herrera, s'han acostat als concentrats per escoltar les seves reivindicacions.

Els sindicats consideren que els comptes del Govern són "restrictius", "atempten contra la dignitat dels treballadors" i "desmantellen" la societat del benestar perquè "rebaixen la qualitat dels serveis públics". També acusen la Generalitat de trencar unilateralment les negociacions amb l'anunci la setmana passada de noves retallades per als treballadors públics. El Govern va anunciar que reduiria a la meitat l'aportació al fons d'acció social dels empleats de l'administració, alhora que suspendria del tot la quantitat que aporta al pla de pensions. Només es mantindrà el complement de productivitat.

La Generalitat té previst reduir la quantitat que aporta al fons d'acció social per als empleats públics en un 50%, mentre que ha anunciat també que suspendrà l'aportació al pla de pensions per a l'any 2011, encara que mantindrà el complement de productivitat. Amb la reducció salarial del 5% que es va aplicar l'any passat, la congelació de les pagues extres i la pujada de l'IPC, els sindicats diuen que la rebaixa del poder adquisitiu que han patit els empleats públics en els últims mesos arriba fins al 10%.

stats