Societat 18/05/2012

Una trentena de dotacions segueixen remullant la zona cremada de Rasquera

El foc, que va entrar en fase de control aquest dijous a les 19.00 hores, ha afectat 3.000 hectàrees

Efe
2 min

RasqueraUna trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'incendi de Rasquera remullant la zona afectada, segons informa el departament d'Interior. Els bombers han treballat tota la nit per remullar la zona afectada per l'incendi en els municipis de Rasquera, el Perelló, Benifallet i Tivenys.

El foc va entrar en fase de control les 19.00 hores d'aquest dijous i va ser completament controlat a les 22.00 hores. D'acord amb l'evolució favorable de la situació, s'han anat retirant progressivament els efectius del dispositiu d'extinció. Així, els vehicles d'altres regions d'emergència han tornat a la seva zona, i a aquestes hores encara hi ha una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat treballant a l'interior de la superfície cremada.

La tasca principal consisteix a remullar bé tota la superfície i així assegurar que no es revifi. Els membres del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) continuen avui fent tasques d'extinció manuals a les zones més difícils i complicades.

Segons les dades provisionals facilitades pel cos d'agents rurals, el foc ha afectat 3.081,59 hectàrees dels termes municipals de Rasquera (1.370,57 hectàrees), el Perelló (1.248,79 hectàrees), Tivenys (462,12 hectàrees) i Benifallet (0,1 hectàrees).

Ahir a la nit, i un cop garantida la seguretat, tots els veïns desallotjats com a mesura preventiva van poder tornar a casa. Així mateix, la carretera TV3002 es va reobrir a la circulació. El Centre de Comandament de Bombers continua a la zona per gestionar els moviments i les actuacions dels vehicles dels bombers i coordinar els comandaments i les comunicacions.

Amb la primera llum del dia s'han afegit al dispositiu d'extinció dos helicòpters, un d'ells, de comandament, i està prevista la incorporació, a partir de les 8 hores, d'un altre mitjà aeri dels Bombers de la Generalitat, així com de l'helicòpter Kamov cedit per la Comunitat Valenciana. Pel que fa a l'helicòpter Super-Puma de la Unitat Militar d'Emergències (UME), encara està pendent de decidir si s'incorpora a l'operatiu o pot tornar a la seva base.

La direcció general de Protecció Civil (DGPC) manté la fase d'alerta del pla especial d'emergències per a incendis forestals de Catalunya (Infocat).

stats