Societat 03/10/2011

Un dels tres guardonats amb el Nobel de medicina va morir fa tres dies

El membre del comitè dels Nobel Groan Hanson ha explicat a 'The Seattle Times' que el comitè no sabia que Steinman era mort quan el van seleccionar com guanyador

Ara
1 min

BarcelonaL'Assemblea dels premis Nobel, que concedeix anualment els premis, es declara "sorpresa" per la notícia de la mort d'un dels tres premiats amb el Nobel de medicina. Després d'haver pres la decisió d'atorgar-li el guardó a l'investigador Ralph Steinman, s'ha sabut que aquest havia mort el passat divendres d'un càncer de pàncrees.

Aquesta mala notícia ha deixat fora de joc l'Assemblea dels Nobel perquè no és possible donar premis Nobel a títol pòstum. Per aquest motiu, els seus membres van dir en un primer moment que prendrien alguna decisió al respecte amb amb aquest guardó en concret. Tot i això, finalment, han decidit que li donaran el premi perquè quan ells ho van decidir encara no havia transcendit la notícia de la mort de Steinman.

El rector de la Universitat de Rockefeller, Marc Tessier-Lavigne, lamenta aquesta notícia "agredolça" però entén que aquest premi reconeix la feina del Dr. Steinman. La filla del premiat, Alexis Steinman, ha explicat que "se senten molt contents davant d'aquesta notícia" perquè el científic "va dedicar molts anys de la seva vida a aquesta dura tasca que ara s'ha vist recompensada amb un Nobel". Ha dit que ell se sentiria "veritablement honorat".

El Nobel canadenc de medicina 2011 va sobreviure durant 4 anys al càncer que l'afectava perquè ell mateix s'aplicava alguns dels avenços sobre els quals investigava en matèria d'immunologia.

stats