Societat
Societat 10/10/2011

El registre civil de Barcelona desconcerta els immigrants amb un test de cultura general per donar la nacionalitat espanyola

'El País' revela que una jutge de Barcelona sotmet a un qüestionari de mínims els estrangers. Els fa preguntes com el nom de dos esportistes i dos escriptors espanyols, i on acaba el Camino de Santiago

Ara
1 min

BarcelonaLa jutge encarregada del Registre Civil de Barcelona sotmet a un qüestionari de cultura general els estrangers que aspiren a obtenir la nacionalitat. Ho revela El País en l'edició impresa d'aquest dillunsEl País en l'edició impresa d'aquest dilluns, en un article en què subratlla que la legislació espanyola no preveu sotmetre l'aspirant a un test que inclogui preguntes sobre la història recent o l'ordenament jurídic, a diferència dels Estats Units.

Segons el diari, la jutge Maria Ortega planteja qüestions com el nom de dos esportistes i dos escriptors espanyols, l'obra més famosa de Cervantes, la citació d'algun article de la Constitució espanyola, el nom del president de la Generalitat, on acaba el Camino de Santiago o qui va ser Carrero Blanco.

La legislació actual sobre nacionalització requereix la residència “legal i continuada”, la demostració de “bona conducta cívica” i “suficient grau d'integració en la societat espanyola”. Com a curiositat, una noia nigeriana que es va sotmetre al test va dir que Joan Laporta és el president de la Generalitat, i un altre va assenyalar Messi i Ronaldo com a esportistes espanyols.

El diari assegura que els estrangers empadronats a Barcelona es passen les respostes correctes per poder superar el test, i aporta l'opinió d'alguns advocats que asseguren que la mesura no té cobertura legal i és una extralimitació.

stats