TURISME I PATRIMONI
Societat 07/04/2012

El patrimoni de Girona i Besalú atrau els turistes jueus

En els últims cinc anys han augmentat els turistes d’Israel atrets pel patrimoni jueu de Girona i Besalú. Els ajuntaments han iniciat una campanya per captar també jueus dels EUA, Canadà i Sud-Amèrica

Elisabet Escriche
1 min
MÉS TURISTES
 En els últims cinc anys s'ha doblat el nombre de visitants israelians del Museu d'Història dels Jueus de Girona.

GironaL’actual crisi econòmica mundial ha fet baixar l’afluència de turisme estranger a les comarques gironines. Hi ha un col·lectiu, però, que ha trencat aquesta tònica i que cada cop demostra més interès per la demarcació: el turisme jueu.

Girona (Gironès) i Besalú (Garrotxa) són els seus destins preferits pels seus patrimonis com el call o la sinagoga, respectivament. El 2007 un 12% dels visitants del Museu d'Història dels Jueus de Girona eren israelians i el 2011 la xifra ha estat d’un 22%. I a Besalú, els israelians encapçalen la llista de turistes internacionals.

A més, Girona s’ha fixat com objectiu a curt termini captar el turisme jueu nord-americà, canadenc i sud-americà. Aquests últims tenen un nivell adquisitiu elevat i acostumen a viatjar un cop l’any a Israel. “És un viatge llarg en què es fa alguna escala. El nostre objectiu és que en aquesta pausa visitin Girona”, explica Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call de Girona.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats