Societat 24/04/2012

Les cinc alarmes del sector turístic per la prohibició d'autocars al voltant de la Sagrada Família

L'Ajuntament de Barcelona fa mesos que treballa per posar ordre a la circulació d'autocars al voltant del temple i la Plataforma que representa el sector turístic alerta de riscos com una caiguda d'ingressos o pèrdua de llocs de treball

M.o.
2 min

BarcelonaEl sector turístic està en alerta davant la imminent prohibició dels autocars al voltant de la Sagrada Família que l'Ajuntament de Barcelona té previst aplicar a partir del juny. Ja ha constituït una plataforma per posar sobre la taula de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el que consideren els principals "riscos" associats a la prohibició. Representants del sector remarquen que hi haurà una caiguda d'ingressos i que el canvi pot provocar que alguns turistes -sobretot, creueristes- optin per d'altres destins. Aquestes són les cinc alarmes del sector:

1- Davallada de creueristes: La Plataforma per a la Mobilitat de Grups Turístics en Autocars alerta que el sector que pagarà de forma més clara el preu de prohibir la circulació d'autocars al voltant de la Sagrada Família és el dels creuers, que organitza excursions ràpides en autocar per la ciutat. El sector calcula que baixarà un 30% el nombre de creueristes que s'apunta a les visites (més de 190.000 visites menys) i calcula que la caiguda d'ingressos serà de 7,6 milions d'euros per aquest descens. A més, quantifica en 5 milions d'euros la despesa que es deixarà de fer a la ciutat si els turistes no baixen del vaixell per fer la visita.

2- Menys excursions d'un dia: També calculen que caurà el nombre de visites receptives de la Costa Brava i la Costa Daurada que arribaran a Barcelona. Xifren les pèrdues en 218.031 euros per agència de viatge. Apunten, a més, que moltes agències s'estan plantejant eliminar la visita i que això suposaria per a la ciutat perdre 164.208 euros per cadascuna de les agències que oficialitzés la baixa.

3- Caiguda dels llocs de treball: El portaveu de la Plataforma, Martí Sarrate, situa la disminució de llocs de feina com a conseqüència d'aquest canvi en uns 7.000. Només en guies turístics, la parlen d'un descens del 40% del número de serveis.

4- Congressos sense visita a la Sagrada Família: El sector turístic també remarca que les complicacions circultòries al voltant del temple també es notarà en el turisme de congressos i convencions. Remarquen que la meitat d'aquests turistes fan visites per la ciutat i que la nova norma suposarà unes pèrdues de 90.000 euros de mitjana per agència.

5- Sinistralitat: Segons la Plataforma, incrementar els desplaçaments a peu dels grups de turistes incrementarà el perill d'accidents al voltant de la Sagrada Família i empitjorarà la imatge de la ciutat.

stats