INICI DE CURS
Societat 12/09/2011

L'uniforme convenç més els pares que els alumnes de l'escola Màrius Torres de l'Hospitalet

Els alumnes de l'escola pública Màrius Torres, de l'Hospitalet de Llobregat, no només estrenaven avui curs, horari i llibres, també uniforme. Són la primera escola pública a portar-ne, però la mesura satisfà més els pares que els nens

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaPantalons grisos i polo blanc per a ells i faldilla a quadres verds i samarreta blanca per a elles. Amb aquest vestuari han començat el curs els 400 alumnes de l'escola Màrius Torres, de l'Hospitalet de Llobregat, els primers alumnes de l'escola pública a portar uniforme.

Els pares estan satisfets amb la iniciativa. "Ara és més fàcil i ràpid vestir-los al matí", comenta a la porta del centre Nelvi Guzmán. "És més econòmic i a més, la meva filla ja començava a portar minifaldilles o peces de LYCRA, i així ara vestirà amb més formalitat", afegia Diana Pacheco, mare d'una alumna de sisè de primària.

Però els alumnes s'ho miraven amb certa recança i expliquen que avui se senten "una mica estranys i diferents" amb el nou vestuari. "No m'agrada que anem tots iguals", explica la Marlene. "Sembla que anem a treballar a l'oficina i les sabates no m'agraden, prefereixo anar amb xandall o texans", comenta l'Elián. El Luigi, el seu company de pupitre, diu, però, que prefereix l'uniforme perquè es veu "més formal". "Abans semblava un noi més de carrer", afegeix.

El director del centre, Jorge León, assegura que les famílies han rebut bé la implantació dels nous uniformes. "Fa més sensació de col·legi", diu. Al CEIP Màrius Torres estudien uns 400 alumnes i un 90% són d'origen immigrant.

stats