Societat 11/09/2012

La UAB, la millor universitat de l'Estat segons el rànquing mundial QS

L'Autònoma escala 18 posicions i se situa en el 176 lloc pel que fa als millors centres universitaris del planeta

Acn
1 min

BarcelonaLa Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és la millor universitat de l'Estat i la 176a del món, segons el rànquing internacional QS, que valora 2.500 universitats de tot el planeta. D'aquesta manera, la UAB escala 18 posicions respecte la darrera edició. La Universitat de Barcelona és la segona de l'Estat i la número 187 en el rànquing mundial. Aquests dos centres catalans són els únics de l'estat espanyol que figuren en les 200 primeres posicions. La llista l'encapçala el Massachusetts Institute of Technology (MIT), seguit de la Universitat de Cambridge i la Universitat de Harvard, respectivament.

Segons l'estudi de QS, Barcelona és l'onzena millor ciutat del món on estudiar, per davant de Madrid, que està en setzena posició. La millor ciutat del món on cursar estudis superiors és París, seguida de Londres, Boston (EUA) i Melbourne (Austràlia), Viena, Sidney, Zurich, Berlín, Dublín i Mont-real. El rànquing té en compte condicions com la qualitat de vida o el preu dels estudis.

Pel que fa a l'Autònoma, ocupa la posició 105 en reputació acadèmica i destaca la seva posició en àmbits del coneixement com les Humanitats (en què ocupa la posició 92), en Ciències Socials (95), en Ciències Naturals (106), en Medicina i Ciències de la Vida (144), i en Enginyeria i Tecnologia (203).

QS World University Rankings 2012/2013 es publica aquest dimarts, 11 de setembre, al web topuniversities.com, així com a les pàgines digitals del diari 'The Guardian', del diari coreà 'Chosun Ilbo', i a d'altres mitjans de prestigi d'arreu de món. A més, en aquesta edició, els resultats del rànquing també es faran públics mitjançant un acte al congrés de la European Association of International Education (EAIE) a Dublín.

stats