Societat 01/09/2011

Els usuaris tornen a ocupar els CAP del Vallès que tanquen a les nits

El centres de Ca n'Oriac, a Sabadell, Badia, Santa Perpètua de Mogoda i Castellar han tornat a convertir-se en escenari de les protestes dels veïns l'endemà del desallotjament policial

Acn
1 min

SabadellEls usuaris dels CAP mobilitzats contra les retallades que porten a tancar-ne molts a les nits han complert l'amenaça llançada aquest dimecres a la tarda i han tornat a ocupar centres del Vallès per protestar per la mesura l'endemà d'haver estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra.

L'operació policial feta 24 hores abans, per tant, no hauria servit de res, perquè almenys a Castellar, a Badia, a Santa Perpètua de Mogoda i a Ca n'Oriac (a Sabadell) han tornat a ser ocupats per veïns de la zona que no volen perdre les urgències nocturnes d'aquests centres, com passa a partir d'aquest 1 de setembre en un total de 46 centres de Catalunya.

A Sabadell, un centenar de veïns ocupaven aquesta nit el Centre d'Atenció Primària de Ca n'Oriac. "Ahir ens van amenaçar que havíem de sortir, per les bones o les males i avui s'ha concentrat aquí força gent perquè no ens facin fora", explicava un dels participants en la protesta, Héctor Giménez Catalan. La nit ha estat tranquil·la, tot i una falsa alarma de l'arribada de la policia. Els mobilitzats asseguren que no tenen intencions de deixar de concentrar-se al centre mèdic a les nits.

Les urgències del CAP de Ca n'Oriac van començar a tancar l'1 d'agost a les 12 de la nit. Un grup de veïns, com en d'altres poblacions, van decidir ocupar a les nits el centre per evitar que s'hi tanquessin les portes. D'aquesta manera simbòlica –ja que el personal mèdic marxa i les urgències no funcionen de la mitjanit a les vuit del matí– els manifestants pressionen perquè el departament de Salut es replantegi les retallades i torni a reobrir les urgències.

stats