Societat 28/05/2012

Els usuaris dels trens Avant reclamen combois més segurs i mantenir les freqüències de pas actuals

L'alcalde de Lleida es compromet a traslladar les demandes dels viatgers a Renfe

Acn
2 min

LleidaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha compromès aquest dilluns a traslladar les peticions dels usuaris dels Avant Lleida-Camp de Tarragona-Barcelona en la propera reunió amb els responsables de Renfe encara per concretar. Ros, acompanyat de la primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Mobilitat, Via Pública, Concessions i Oficina d'Atenció al Ciutadà, Marta Camps i del regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, ha rebut dos representats de la Plataforma d'Usuaris de l'Avant Lleida-Barcelona, que li han exposat que les principals reivindicacions del col·lectiu són recuperar la comoditat i la seguretat perduda des que van canviar els combois i mantenir les freqüències.

El paer en cap ha explicat que l'Ajuntament de Lleida posarà sobre la taula les reclamacions dels usuaris de l'Avant en la pròxima reunió que se celebri amb Renfe. Ros ha recordat que ja es va reunir amb els responsables de la companyia ferroviària el passat mes d'abril per reclamar ampliar el nombre d'Avants en horari nocturn i la implementació d'Avants Lleida-Saragossa, unes demandes que no s'han aconseguit, de moment.

Un dels membres de la Plataforma d'Usuaris de l'Avant Lleida-Barcelona, Gerard Chalons, ha explicat que els viatges entre Lleida i Barcelona han empitjorat tant pel que fa a la confortabilitat com a la sensació de seguretat, des que el passat mes de desembre es canviessin els combois d'aquesta línia i augmentessin el preu. Chalons ha exposat també que des del col·lectiu es tem una disminució de freqüències en l'horari d'estiu.

Tot i que encara no s'ha fet públic oficialment, segons el web de Renfe, a partir del 18 de juny han desaparegut diàriament els tres Avant de Barcelona a Lleida al matí (06.10, 09.10 i 14.10) i els quatre Avant de Lleida a Barcelona de les 12.00, les 16.00, les 18.00 i les 21.05. En total, desapareixen més del doble de les freqüències actuals ja que només es conserven a partir del 18 de juny els Avant de les 16.05, 18.05 i 20.10 per anar de Barcelona a Lleida i els de les 07.05 i 08.00 de Lleida a Barcelona. Els usuaris, la majoria dels quals utilitzen el servei per anar a treballar i tornar a casa consideraren insuficients aquestes freqüències.

stats