SOCIETAT
Societat 22/05/2012

Desconvoquen la vaga de Ferrocarrils que havia de començar demà

Un principi d'acord entre el Comitè d'Empresa i la direcció dels FGC basat en la productivitat dels treballadors ha permès cancel·lar la protesta

Arnau Nadeu / Acn
1 min

BarcelonaEl servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) funcionarà amb normalitat demà dimecres i així durant tota la setmana. Finalment, la vaga que els treballadors de l'empresa havien convocat per als dies 23, 24, i 25 de maig s'ha cancel·lat a primera hora d'aquesta tarda. Un principi d'acord entre el Comitè d'Empresa i la direcció dels Ferrocarrils ha permès desconvocar la protesta davant d'una millora en el desenvolupament de les negociacions.

Segons fonts de l'empresa, es tracta d'un principi d'acord que s'haurà de continuar negociant durant els propers dies però que ha posat les bases per a una possible entesa. La direcció dels FGC ha acordat amb el Comitè d'Empresa introduir factors de productivitat en les retribucions dels treballadors, de manera que si l'empresa obté beneficis, la plantilla rebrà contrapartides salarials.

Els representants del Comitè d'Empresa de la UGT a Ferrocarrils han comunicat que, després de la reunió de medicació, el principi d'acord haurà de ser ratificat per la plantilla en un referèndum el proper dijous 24 de maig. El sindicat considera que "s'ha acordat realitzar un pla de millora i estalvi conjunt que permeti ajustar els pressupostos de 2012 perquè quan el marc legal ho permeti es pugui parlar de factors retributius".

A banda d'aquesta protesta que s'ha desconvocat a última hora, els sindicats tenien previstes jornades de vaga per als dies 12, 13 i 14 de juny que també s'han cancel·lat. Els representants dels treballadors protesten perquè l'empresa els aplica totes les retallades salarials que el Govern ha plantejat per a la funció pública. A més, denuncien que la direcció es nega a negociar el conveni col·lectiu del 2012.

stats