VAGA CONTROLADORS
Societat 07/12/2010

350 milions d'euros en pèrdues per a les agències de viatges

L'ACAV presentarà una demanda judicial contra els controladors i Aena. S'ha creat una plataforma d'associacions de viatges i touroperadors per actuar de forma col·lectiva

Efe
2 min
L'aerport de Barajas va tornar ahir a la total normalitat

MadridL'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) calcula que les pèrdues per la vaga encoberta de controladors arribaran als 350 milions d'euros. Per aquest motiu, avui han anunciat que presentaran una demanda judicial contra el col·lectiu de controladors aeris i Aena.

Aquest càlcul fa referència als diners que hauran de tornar als seus clients, afectats per les cancel·lacions de vols, tant les agències de viatges catalanes com els touroperadors de tota Espanya integrats a l'ACAV, i que són el 90% del total.

La gerent d'ACAV, Marian Muro, ha assegurat que els serveis jurídics de l'associació han decidit avui mateix presentar una demanda judicial contra els controladors i Aena, per ser l'empresa per a la qual treballen, en considerar que en el bloqueig del trànsit aeri que es va viure divendres a la tarda i dissabte hi ha "una culpabilitat" i "un dol" que mereix ser rescabalat.

Per dur a terme aquesta actuació de manera col·lectiva, s'ha creat una plataforma d'associacions de viatges i touroperadors de tota Espanya, la primera reunió de la qual se celebrarà aquesta mateixa tarda a Barcelona.

Muro ha assenyalat que la xifra de 350 milions d'euros és encara provisional i que podrà augmentar o reduir-se en funció dels acords als quals es pugui arribar amb els proveïdors del sector, als quals s'intentarà convèncer, per exemple, perquè no cobrin tots els serveis contractats.

La gerent d'ACAV ha apuntat que, a causa d'aquestes pèrdues, probablement hi haurà agències que es veuran abocades a tancar davant la impossibilitat d'assumir els números vermells.

"El sector arrossega problemes del passat com el caos causat pel volcà d'Islàndia o la crisi i ara veu com ha de pagar els proveïdors i al mateix temps ha de tornar els diners a molts clients que no han pogut viatjar als seus destins de vacances aquest pont", ha lamentat Muro.

stats