Societat 20/02/2013

La vaga de jutges i fiscals aconsegueix un 56% de seguiment a Catalunya, segons els convocants

El TSJC rebaixa el seguiment entre els jutges a un 33,84%

Ara
1 min

BarcelonaLa vaga de jutges i fiscals d'aquest dimecres ha aconseguit un seguiment del 56% a Catalunya i del 62% a tot l'Estat, segons han informat en roda de premsa els portaveus de les associacions professionals convocants. José Luis González Armengol, portaveu de l'associació Francisco de Vitoria, ha assenyalat en declaracions als mitjans que aquest resultat, provisional encara, és "satisfactori". No obstant això, ha expressat "seriosos dubtes" que el ministre "recapaciti", tot i que, segons ell, al marge del seguiment de la vaga, el 100% del sector està en contra de les mesures del govern espanyol.

Les associacions professionals convocants han xifrat el nombre de professionals que han fet vaga aquest dimecres en 2.500, el 62% dels que poden secundar la vaga, diuen, perquè exclouen de la base els jutges i fiscals substituts o els que estan de llicència o baixa. Aquestes dades es poden desglossar en un 66% a Madrid, un 74% a Extremadura, un 69% a Andalusia, un 71% a l'Aragó, un 59% a València, un 58% al País Basc, un 72% a Múrcia i un 68% a les Canàries, segons la mateixa font, que deslegitima la base amb la qual el Consell General del Poder Judicial calcula el seguiment. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebaixat el seguiment entre els jutges a un 33,84%.

L'aturada està convocada contra la reforma de l'administració de justícia promoguda pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón, que ha posat en marxa mesures com un nou disseny del Consell del Poder Judicial, la pràctica eliminació de jutges i fiscals substituts, la modificació del Registre Civil −privatitzadora, segons els convocants− o les noves taxes judicials. No l'han secundat les associacions conservadores i majoritàries, i l'Associació Professional de la Magistratura i Associació de Fiscals.

stats