Societat 24/02/2012

Els treballadors del Metro ja voten per dir sí o no a la vaga del Mobile

Els treballadors de metro de Barcelona han començat avui a votar a les deu del matí l'última proposta de la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona i, en funció del resultat de l'escrutini, que es coneixerà demà, es desconvocarà o no la vaga.

Efe/acn
2 min

BarcelonaEls treballadors del Metro han començat a votar a les 10.00 hores d'avui i tenen de termini fins a les 12.00 hores de demà, dissabte. El comitè d'empresa de metro ha habilitat un punt a les cotxeres de Santa Eulàlia perquè puguin votar els treballadors dels diferents torns de metro, han informat fonts del comitè d'empresa. La decisió de sotmetre a votació l'última proposta presentada per la direcció de TMB va ser adoptada en una assemblea de treballadors celebrada ahir.

La proposta final de TMB és que abonarà els endarreriments de l'any passat en dos pagaments el 2013 i 2014, cadascun equivalent a l'1,2 per cent del sou del 2011, que no quedarien consolidats en taules salarials. Segons el document presentat per la direcció de metro als sindicats, l'empresa es compromet, a més, a incrementar en un 1,2 per cent el percentatge que quedaria consolidat en les taules salarials amb efectes d'1 de gener del 2012. A efectes de 2013, TMB actualitzarà els sous amb un increment de l'1,2 per cent que també quedaria consolidat en les taules salarials de 2012. Algunes fonts sindicals apunten que un possible preacord a metro es vincula a un acostament de les postures en autobusos, ja que el conflicte s'ha plantejat en el seu conjunt, per més que les dues seccions tenen convenis diferents.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, va demanar als sindicats que "no es faci el préssec" durant els dies del Mobile World Congress i que "tothom faci una reflexió una mica més enllà de l'interès individual per fer entendre que aquest és un bé col·lectiu, que dóna feina a molta gent i que fa créixer econòmicament la ciutat i el país". Mas ha recriminat als sindicats "si interessen o no els projectes amb projecció mundial, que ajuden que les coses vagi millor", i per això ha reclamat que "no es perjudiquin les coses que tant han costat d'aconseguir". Mas ha recordat que Barcelona va competir pel Mobile amb Munic, París, i Milà. "Ara que ho tenim, no fem el préssec aquí", ha conclòs.

stats