SOCIETAT
Societat 15/09/2012

El transport públic prepara una aturada generalitzada aquest dilluns

El Govern ha decretat serveis mínims durant tot el dia per minimitzar l'impacte de la vaga al metro, autobusos i trens de Renfe

Ara
1 min
Trens de la xarxa de Rodalies circulen per l'Hospitalet de Llobregat.

BarcelonaEls transports públics preparen per aquest dilluns una vaga que afectarà bona part dels serveis i que amenaça de provocar afectacions de mobilitat importants a Barcelona i la seva àrea metropolitana. La convocatòria, de 24 hores, afecta el metro i els autobusos, així com als serveis ferroviaris de Renfe, tant trens de rodalies com de regionals.

La Generalitat ha decretat serveis mínims amplis, que s'allargaran durant tota la jornada, fet que ha de permetre garantir que el 50% dels viatges en hora punta –de les 6.30 hores a les 9.30 hores del matí i de les 16.00 hores a les 20.00 hores de la tarda–. En el cas dels trens de rodalies i regionals, s'han dictat serveis mínims del 66% en hora punta i del 33% la resta del dia.

Els convocants de la vaga al metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) censuren el decret del govern espanyol que elimina la paga de Nadal per als empleats del sector públic. La protesta de Renfe i Adif es produeix per la liberalització del transport ferroviari i per la fragmentació de Renfe en quatre societats. La Generalitat argumenta que no té marge de maniobra per negociar amb els sindicats perquè no té competències en les demandes laborals dels convocants de l'aturada.

stats