Societat 29/10/2012

Un vagabund s'allotja en hotels gratis durant 20 anys a força de memoritzar targetes de crèdit

L'home, que ha viatjat pels EUA durant dues dècades, havia memoritzat centenars de números de targetes. Ho ha confessat en ser detingut perquè estava "tip d'escapar-se"

Ara
1 min
L'hotel de DisneyWorld on van detenir Hawkins / DISNEYWORLD.DISNEY.GO.COM

BarcelonaUn sensesostre ha sigut detingut als EUA després de passar-se 20 anys viatjant pel país i allotjant-se gratuïtament en hotels. El mètode? Memoritzar números de targetes de crèdit que veia o sentia, segons informa la cadena ABC News. Com l'han trobat? No pas perquè la policia l'hagués enxampat ni li hagués seguit la pista, sinó perquè en ser detingut el passat dia 23 al 'ressort' Disney de Coronado Springs (part del parc temàtic 'Disneyworld', a Florida), per haver-hi entrat sense autorització, l'home va confessar que estava "tip d'escapar-se" i va explicar, per iniciativa pròpia, que portava dues dècades cometent frau bancari.

Jeffrey Hawkins, de 49 anys, "va explicar que ha estat a l'atur des dels 90 i que simplement ha estat viatjant pel país obtenint i fent servir els números de les targetes de crèdit d'altres persones", diu l'informe policial. Hawkins va explicar a la policia que té la capacitat de recordar els números i dates de caducitat de les targetes de crèdit que veu o sent, i que després les apunta. Segons un investigador de seguretat de l'empresa Disney, propietària de l'hotel on l'han detingut, la companyia ha detectat almenys 26 incidents per frau de targeta de crèdit, tots relacionats amb Hawkins, i que sumen un total de 18.000 dòlars.

stats