Societat 22/04/2011

Trànsit preveu que la pluja reduirà les previsions de sortides

Fins a les 13 hores han sortit un total de 320.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona dels 403.000 vehicles estimats. Això representa un 79% dels vehicles previstos

Lara Bonilla / ACN
2 min
Cues al peatge de la Roca del Vallès / ACN

BarcelonaEl director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha explicat aquest migdia que finalment han sortit menys cotxes dels previstos en l'operació sortida. S'havia calculat que sortirien de Catalunya uns 905.000 vehicles i, fins aquest migdia, n'havien sortit 870.000.

Aregio ha detallat que aquest cap de setmana serà de molta mobilitat, perquè molts barcelonins tornaran abans de les seves vacances coincidint amb Sant Jordi.

Aquest divendres al matí no es registren retencions ni incidències destacades, a excepció dels peatges de Martorell i la Roca del Vallès i del tall de la N-340 en ambdós sentits de la marxa per dos accidents amb tres camions implicats entre el quilòmetre 1076 i el 1077, al pas per Amposta.

Durant aquest dijous, l'operació dels vehicles que van anar sortint de l'àrea metropolitana amb destí, sobretot, a la Costa Brava i la Costa Daura, va transcórrer amb normalitat i sense retencions. Malgrat això, s'han registrat cinc víctimes mortals en el tres darrers dies. L'accident més important va tenir lloc a Garcia dimecres a la tarda, en el qual van morir dues persones en un xoc entre un turisme i un camió, i hores més tard perdia la vida un tercer ocupant del cotxe. A més, a les Preses un ciclista moria atropellat aquest dijous a la tarda i a Masquefa (Anoia) un motorista va perdre la vida després de topar amb un turisme.

Pel que fa al retorn, es concentrarà majoritàriament en el diumenge 24 d'abril, a partir de les 12 del migdia, i fins a la mitjanit del Dilluns de Pasqua, dia 25 d'abril.

Durant aquests dies de Setmana Santa, més de 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra s'encarregaran de vetllar per la seguretat viària i la mobilitat. Es realitzaran més de 1.600 controls de trànsit: 510 controls d'alcoholèmia i drogues, 509 punts per revisar l'ús del casc i del cinturó, 330 controls en relació amb el transport de mercaderies i 273 controls de velocitat. El Servei Català de Trànsit també ha ampliat el nombre d'efectius per controlar la xarxa viària durant la propera setmana.

stats