Societat 31/08/2011

Els veïns asseguren que no aturaran les ocupacions nocturnes dels CAP del Vallès

Diuen que no volen enfrontaments amb els Mossos i recorden que fa un mes que protesten de forma pacífica

Acn
2 min
Entrada del CAP de Ca n'Oriac on els veïns tenen un punt d'informació i recollida de signatures contra les retallades / ACN

SabadellEls veïns que ocupen des de fa un mes el Centre d'Atenció Primària de Ca n'Oriac de Sabadell (Vallès Occidental) han assegurat que no aturaran les seves protestes. La darrera matinada els Mossos d'Esquadra, a petició del Departament de Salut, han desallotjat aquest centre, així com els de Badia, Santa Perpètua i Castellar del Vallès. Davant d'això, els veïns que cada nit dormien a l'interior han afirmat que continuaran fent-ho.

Un d'aquests veïns, Jose Luis Fernández, explica que els Mossos van arribar sobre les tres de la matinada i que van sortir ells mateixos del CAP per evitar enfrontaments ja que la seva és una protesta "pacífica" en contra de les retallades en la sanitat pública. Les urgències del CAP de Ca n'Oriac van començar a tancar l'1 d'agost a les 12 de la nit. Un grup de veïns, com a altres poblacions, van decidir ocupar a les nits el centre per evitar que es produís el tancament de les seves portes. D'aquesta manera simbòlica, ja que les urgències han continuat sense funcionar entre la mitjanit i les vuit del matí, els manifestants estan pressionant perquè el Departament de Salut es replantegi les retallades i torni a reobrir les urgències.

Fernández ha explicat com aquest dimarts a la nit va entrar a l'interior del centre per dormir com fa des de fa un mes i sobre les tres de la matinada alguns companys van alertar-lo que estaven arribant els Mossos d'Esquadra. Davant l'avís dels policies de que o sortien per ells mateixos o procedirien al desallotjament, Fernández ha explicat que van optar per l'opció "raonable i cívica" i ells mateixos van abandonar l'interior del centre. Tot i això, es van quedar a l'exterior on hi tenen instal·lades diverses tendes d'acampada i estris per poder cuinar.

Fernández ha dit que la voluntat del moviment, del que hi havia una vintena de persones aquest dimecres al matí a l'exterior del CAP, és tornar a entrar a dormir aquesta nit. Tot i això, ha afegit que no busquen cap enfrontament amb la policia, sinó poder continuar amb una reivindicació que consideren justa. "Acampar es pot acampar en qualsevol lloc", ha dit.

Ha recordat que el seu objectiu final és aturar les retallades que està aplicant el Govern i ha lamentat tant aquests fets com que la ciutadania no els hi doni més recolzament en les accions de protesta. "Estem una mica nerviosos perquè no volem baralles", ha afirmat Fernández.

A través d'un comunicat, el Departament de Salut ha justificat aquest dimecres la petició de desallotjament assegurant que les condicions de seguretat i de salubritat dels locals "s'han degradat progressivament" i remarcant que "s'hi han produït diversos incidents".

stats