Societat 06/03/2012

La visita al Big Ben costarà 18 euros a partir d'aquest estiu

La mesura, que es començarà a aplicar el 2 de juliol, té l'objectiu de cobrir les despeses que generen les visites guiades. La torre del rellotge del Parlament britànic rep prop de 10.000 visitants cada any

Efe
1 min
El Big Ben en una imatge nocturna / THINKSTOCK

LondresA partir del 2 de juliol, visitar el Big Ben, la torre del rellotge del Parlament britànic, costarà 18 euros (15 lliures). Segons va explicar ahir al Parlament el diputat liberaldemòcrata John Thurso, l'import de l'entrada, que fins ara era gratuïta, servirà per cobrir els 134.000 euros que suposen les visites guiades a la torre, que rep gairebé 10.000 visitants cada any. Aquest nou pla es començarà a aplicar coincidint amb el Jubileu de Diamant de la reina Isabel II i amb els Jocs Olímpics. A partir d'aleshores, els visitants, a més d'haver de fer la reserva, com s'havia de fer fins ara, hauran de pagar.

Thurso va subratllar que l'objectiu d'aquesta iniciativa no és obtenir beneficis econòmics, sinó cobrir les despeses generades per les visites. Els parlamentaris conservadors es van oposar a aquesta iniciativa i van assegurar que és "vergonyosa". El diputat 'tory' Robert Halfon va assenyalar que aquesta tarifa suposarà una despesa de 72 euros a una família de 4 persones, i va recordar que "el contribuent britànic ja està pagant pel Parlament i pel Big Ben".

stats