Societat 18/07/2011

Aquesta nit tornarà a ploure

Avui a última hora hi haurà una nova tongada de ruixats, que afectaran sobretot la costa i el Pirineu

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaMolts núvols a la costa aquestes primeres hores del dia. Fins i tot cauen alguns xàfecs aïllats al Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat..., però no resumeixen com serà aquest dilluns. Amb el pas de les hores s’aniran obrint clarianes i en tot cas serà a les comarques de Girona on als intervals de núvols els costarà més de trencar-se, i a la tarda el cel encara estarà mig ennuvolat, fins i tot amenaçador en alguns moments. La tramuntana perdrà força i en general al migdia les temperatures seran similars o una mica més altes que ahir.

Ja de nit, però, atents perquè ens creuarà una nova tongada de ruixats i tronades. Aquest vespre no deixeu roba estesa perquè els xàfecs afectaran moltes comarques del Pirineu i sobretot de la costa, on alguna tempesta podria ser localment intensa i deixaran 15 o 20 litres en poca estona. Demà el dia encara començarà amb xàfecs a la Costa Brava o a la costa central però aviat sortirà el sol. Aquest dimarts tornarà el vent de mestral, que tornarà a bufar amb força al sud, i a la tarda fins i tot es deixarà sentir amb ganes en àmbits com el Penedès o el Baix Llobregat.

La resta de la setmana tot indica que el temps canviant no s’acabarà, i sense que hi hagi cap altre gran canvi de temps en perspectiva, els intervals de núvols faran acte de presència més d’una dia. Les temperatures es mantindran suaus o fins i tot més baixes del que caldria esperar per un mes de juliol.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats