Societat 27/08/2012

Xàfecs a la Costa Daurada i xafogor molt intensa

La primera part de la setmana la calor tornarà a ser intensa, però dijous un altre canvi de temps farà caure clarament el termòmetre

Miquel Bernis
2 min
El cel de Lloret // Lina Aguasca

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Una cadena de ruixats afecta des de la nit diverses comarques de la Costa Daurada, el Garraf i la Costa dels Tarongers. Fins a les 9 ja ha deixat 33 litres a Constantí, 25 a l'aeroport de Reus, i una estació no oficial de la xarxa Meteoclimatic dóna més de 60 litres caiguts a Cambrils, a la zona d'Eldorado. Les pluges estan sent molt irregulars, ja que a Tarragona fins ara amb prou feines hi ha caigut un litre per metre quadrat. Durant tot el matí continuarà el temps insegur en aquest sector, però els ruixats no afectaran gaires més comarques. És possible, en tot cas, que algun xàfec puntual acabi arribant al Baix Llobregat o fins i tot a Barcelona. En general, dilluns amb més sol que núvols i amb una calor que anirà a més, especialment a la costa, on la humitat tornarà a ser alta, i, per tant, la sensació de xafogor molt forta.

La setmana continuarà amb un altre dia variable i insegur. Aquesta nit i durant dimarts també hi haurà ruixats sobtats i puntuals. De nit i a primera hora de demà podrien afectar sobretot les comarques de Lleida, tant al Pirineu com a la Depressió Central, i a mesura que passi el dia també hi haurà xàfecs a la Catalunya del Nord, i en comarques com el Ripollès o l'Alt Empordà. En general dia mig ennuvolat i calorós, probablement enlloc s'arribarà als 35 graus, però la xafogor augmentarà una mica més en general.

Un cop d'ull general als pròxims set dies fa pensar que passarem força calor fins dimecres, però que durant la segona part de la setmana hi haurà una nova refrescada, més clara que la d'aquest cap de setmana. Dijous serà el dia amb més risc de pluja, i ara mateix els mapes del temps fan pensar que hi haurà una tongada de tempestes bastant generals. Els ruixats de dijous no tindrien continuïtat de cara al cap de setmana.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats