Societat 13/07/2012

Una tongada de xàfecs refrescarà clarament l'ambient durant el cap de setmana

Els núvols que tapen el cel a les comarques de Barcelona podran durar fins al migdia a la costa. Aquest dissabte cauran alguns ruixats sobtats a la meitat nord i, en general, tant dissabte com diumenge farà més sol al sud que al nord

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Núvols espessos tapen aquest matí el cel a les comarques de Barcelona i en alguns àmbits a l'entorn. Tot i que durant el matí s'aniran esqueixant a la majoria de comarques, a prop de mar probablement persistiran com mínim fins al migdia, i a la tarda encara en podrien quedar alguns. Poc sol avui a l'entorn de Barcelona, però això no evitarà que la calor sigui intensa. El dia ha començat amb 24 graus i humitats del 80%, és a dir, temperatures de sensació ja per sobre dels 30 graus, i en general aquest divendres serà un dia força més calorós que els anteriors. Allà on faci sol els termòmetres pujaran dos o tres graus més que ahir, i la pròxima nit farà fins i tot de més mal dormir que la d'avui a la costa.

El cap de setmana hi haurà un canvi de temps que farà que aquest dissabte sigui un dia molt variable i mig ennuvolat. El cel més clar caldrà buscar-lo a Ponent i a les Terres de l'Ebre. Més enllà dels intervals de núvols, demà també hi haurà alguns ruixats que afectaran sobretot les comarques de la Catalunya Central i del Pirineu, però que puntualment podrien descarregar en alguns punts del Prelitoral. Xàfecs sobtats i curts, que seran més probables a la tarda, però que ja podrien aparèixer fins i tot al matí.

Diumenge s'obriran més clarianes, però a les comarques de Girona i a la Costa Central el cel no quedarà net, i els intervals de núvols continuaran tapant el cel a estones, sobretot al matí. Diumenge es notarà un canvi de temperatures, l'ambient serà molt més fresc, al matí caldrà jersei a força comarques, bufarà tramuntana amb cops de fins a 50 km/h a l'Empordà i el mestral també es deixarà sentir al sud. Tot i l'ambient fresc amb què acabarà el cap de setmana, els mapes del temps fan pensar que a partir de dimarts que ve la calor tornarà a ser intensa.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió detallada per al vostre municipi.

stats