SOCIETAT
Societat 26/01/2011

El zoo de Barcelona seguirà tenint elefants

La Susi no serà traslladada a una reserva estil safari, com pretenia ERC, i el zoo continuarà tenint paquiderms

Efe
1 min

BarcelonaL'elefanta Susi no serà traslladada a una reserva d'estil safari, com pretenia ERC: el zoològic de Barcelona seguirà tenint paquiderms. Així ho ha decidit la comissió plenària de Sostenibilitat, Serveis Urbans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, que ha rebutjat la proposta dels republicans que pretenia “descatalogar” totes les espècies d'elefant del zoo i traslladar la Susi.

El grup majoritari al govern municipal, el PSC, ha votat en contra de la proposta, mentre que ICV-EUiA, CiU i PP s'han abstingut. Ja al matí, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha advertit a una entrevista a Efe que el futur de la Susi el decidirien els científics, no els polítics.

Les argumentacions per no donar suport a la proposta d'Esquerra han estat similars a les que ha esgrimit l'alcalde Jordi Hereu aquest matí en una entrevista a EFE, en la qual ha advertit que no han de ser els polítics sinó els científics els que prenguin aquest tipus de decisions.

Estables amb calefacció i aire condicionat

Es dóna el cas que els responsables polítics i tècnics del Zoo de Barcelona van presentar el projecte de reproducció d'una sabana africana de 10.000 metres quadrats per millorar les condicions d'habitabilitat de les dues elefantes africanes, la Susi i el Yoyo, que a partir de finals del pròxim mes de febrer disposaran també d'estables equipats amb calefacció i aire condicionat. La inversió ascendeix a 2,8 milions.

A més, en el cas del Zoo de Barcelona, el coordinador internacional que estableix les condicions d'habitabilitat per als elefants no ha plantejat cap problema sobre la situació dels dos exemplars existents a Barcelona ni sobre l'aptitud de les instal·lacions.

stats