ALGUNES PREGUNTES SOBRE CULTIU MOLECULAR

1 min
La modificació comença injectant un gen aliè.

Què és el cultiu molecular?

És el terme tècnic amb què es coneix el fet de conrear plantes modificades genèticament amb l'objectiu de processar-les després per obtenir un fàrmac.

Què són les proteïnes recombinants humanes?

Moltes de les proteïnes del nostre cos tenen funcions que serveixen per a usos medicinals. Hi ha proteïnes involucrades en la producció d'insulina, per exemple. Els gens encarregats d'expressar aquestes proteïnes són els que als científics els interessa incorporar a la planta que volen modificar. També hi ha altres organismes que expressen proteïnes amb possibles usos mèdics i per això també s'experimenta integrant els gens d'interès per crear la planta productora.

Quins avantatges aporta fabricar els medicaments fent servir plantes?

Es pensa que són la millor opció per aconseguir determinats productes. Però un dels arguments més utilitzats és que si s'aconsegueix un mètode de processament de la planta efectiu per extreure'n el principi actiu serà molt més barat i més fàcil de fer arribar als països més pobres.

¿Aquestes plantes són segures per al medi ambient?

En els assajos es prova la seguretat. Els científics que hi treballen dissenyen processos de producció que ja s'apliquen als cultius transgènics d'aliments de consum, com la soja.

stats