Publicitat
Publicitat
Un entorn que condiciona

Un entorn que condiciona

La contaminació del trànsit altera la connectivitat cerebral dels escolars i pot afectar el seu rendiment. L’entorn en què creixen determina la salut

2 Comentaris

Patates un dia sÍ  i L’altre també

Patates un dia sí i l’altre també

Un nou desordre alimentari ha entrat als manuals de psicòlegs i pediatres. Es tracta de l’ARFID, que recull aquells casos en què la dieta de la canalla és monotemàtica

2 Comentaris

Les classes es traslladen a l’hort

Les classes es traslladen a l’hort

El Jardí de les Ciències, nova oferta educativa de l'AMB al Parc de Can Solei i Ca L'Arnús, a Badalona, posa a l'abast de la canalla plantes per a usos medicinals, alimentaris i industrials

Tornar a fer  coses plegats  (sense CANALLA)

Tornar a fer coses plegats (sense canalla)

L’arribada d’una criatura és un moment meravellós, tot i que pot afectar la vida de parella. Cal buscar moments per tornar a festejar tots sols. Cal i convé

4 Comentaris

Montessori estrena nou centre a Girona

Montessori estrena nou centre a Girona

El nou centre de recerca de Montessori a Girona és el primer de tot l’Estat que forma docents de primària

Què hi ha darrere d’una aixeta?

Què hi ha darrere d’una aixeta?

Les plantes d’aigua potable d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) potabilitzen l’aigua dels rius homònims i del mar Mediterrani perquè 100 ajuntaments de les comarques de Barcelona en gaudeixin.

2 Comentaris

Escoles globals: alumnes que canvien el món

Escoles globals: alumnes que canvien el món

Una vintena d’escoles catalanes participen en una prova pilot que permet connectar estudiants d’arreu del món per abordar temes d’interès general

1 Comentaris

GRAN CITA FAMILIAR: TORNA el Festivalot

Gran cita familiar: Torna el Festivalot

El punt de trobada és Girona, el 28 i el 29 de maig, amb un programa farcit d’actuacions musicals i propostes per a tots els públics

La ciència  és molt atractiva

La ciència és molt atractiva

Iniciatives per motivar els estudiants de secundària i batxillerat per a la ciència

3 Comentaris

L’assignatura del voluntariat

L’assignatura del voluntariat

El servei comunitari als instituts desperta en els joves una inquietud cívica i compromesa per ajudar els altres i construir així una societat més justa i cohesionada

2 Comentaris

Com es formen els monitors d’esplai?

Com es formen els monitors d’esplai?

Primers auxilis, valors, jocs, mediació. Són alguns dels temes que formen part de la formació d’un monitor

1 Comentaris

EL PARE QUE ET VA MATRICULAR

Un drama total

"Es tracta d’un escola ben particular. De tant en tant fan classe, però quan hi són es fa estrany veure’ls allà, se’ls veu absolutament fora de lloc. No, en aquesta escola el que fan és patinar. Patinen i patinen sense parar. En lloc de fer arrels quadrades o treballs de recerca sobre la..."

“Cridar és  un mal negoci”

AIXÍ FA DE MARE

“Cridar és un mal negoci”

Alba Castellví és sociòloga, educadora i mare del Guillem i la Cesca, de 20 i 18 anys. S’ha dedicat a la mediació de conflictes i és autora d’Educar sense cridar. Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia, d’Angle Editorial

2 Comentaris

LA PITJOR MARE DEL MÓN

Filla única per un dia

"No sé com va anar però a casa només hi vam quedar el pare de les criatures, servidora i ella, la menor d’edat a càrrec (MEC) número 1. Era festa i feia un sol esclatant capaç de fer-ne gaudir als vampirs. Vaig proposar d’anar a dinar a Sitges i el pare de les criatures hi va..."

FORA DE CLASSE

Viatjar amb alumnes

"D’aquí dues setmanes marxaré amb els alumnes de quart d’ESO a l’estranger. Durant tot l’any la coordinadora ho ha preparat minuciosament amb una agència de viatges i, tot i que val diners, amb diferents activitats els alumnes han pogut finançar bona part del..."

2 Comentaris

LA SETENA HORA

Debat obert

"Tenim un debat que ve de fa anys i que ara, rejovenit, ocupa espais d’opinió amb tota la força que tenen les situacions que semblen noves. Dit això, ens cal donar la benvinguda a aquest debat i n’hem d’estar contents, perquè les aigües educatives baixen..."

1 Comentaris

FAMÍLIES... PARLEM-NE

El lloc de les mascotes

"Probablement és la tendència a donar satisfacció a totes les demandes infantils el que ha afavorit la presència de mascotes a casa. També és cert que s’han promogut informacions sobre els possibles beneficis de tenir cura dels animals de companyia: millora del llenguatge, autoestima, tendresa, responsabilitats... i això..."

FLORS DE BACH

Preguntem-nos pel ‘bullying’

"No sempre que una criatura comet assetjament és perquè els seus progenitors li transmeten models agressius, la consenten o l’eduquen malament. Hi ha unes quantes preguntes essencials que pares, mestres i adults en general ens hem de fer. Una primera pregunta òbvia és si el que diem..."

Plantes que curen  Sound Touch Profesor Astro Solar Cat’s System

ARA KIDS

Plantes que curen

Abans que existissin les farmàcies i els medicaments, la farmaciola era al bosc. Allà hi trobàvem plantes que ens ajudaven a estar millor.

1 Comentaris

EL PARE QUE ET VA MATRICULAR

Primer dia de platja

"L’any passat a aquestes altures ja teníem el cul pelat d’anar a la platja. Bé, potser el cul era una de les poques parts de la nostra anatomia que no estava pelada, però el que és l’esquena, el nas o les espatlles les teníem amb més capes que la paret del traster de casa. Enguany no. Enguany aquesta sobtada febre pluvial que ens ha..."

“Cal parlar molt als nens petits”

AIXÍ FA DE MARE

“Cal parlar molt als nens petits”

Helen Doron és anglesa i lingüista, i mare de tres fills d’entre 30 i 35 anys. Pionera mundial en l’ensenyament de l’anglès, basa el seu mètode en la manera com els nadons aprenen a parlar. Té 900 escoles en 30 països.

LA PITJOR MARE DEL MÓN

Coses de la memòria

"Són quarts d’una de la matinada i de sobte recordo que he d’enviar unes dades per a la declaració de la renda al gestor. ¿Quantes informacions dec tenir emmagatzemades als llimbs entre la consciència i la inconsciència? És tard, però no puc evitar fer la llista. Repasso temes pendents dels menors d’edat a càrrec (MEC) per ordre cronològic. ¿He fet..."

1 Comentaris

HORMONES, GUIX, ETCÈTERA

D’on ve la paraula ‘spam’?

"En Benet m’explica que fa uns dies va proposar als alumnes la lectura i comentari del conegut epíleg del Canigó de Verdaguer, en què els campanars de Cuixà i Sant Miquel, personificats, s’expliquen les seves penes. No va passar dels primer versos, perquè ningú no sabia què caram és una abadia. Abat i abadessa els sonaven a..."

3 Comentaris

EN FAMÍLIA

Alimentació infantil

"El passat 11 de maig l’Agència de Salut Pública de Catalunya va presentar la nova edició de les Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància, que es pot consultar a la pàgina web del departament de Salut. El document manté algunes idees de la versió anterior, com ara la limitació de la carn o el pollastre a 20-30 g al dia per a..."

2 Comentaris

L’EXPLORADOR REPRIMIT

Fer de pare a la presó

"Vaig tornar a la presó. Feia un parell d’anys, o més, que no creuava les seves reixes (cada vegada en són més, els controls!) i acabo d’anar, convidat pel Centre de Formació d’Adults Víctor Català de la presó de Brians, a participar en les seves Lectures interculturals. Recordes que has entrat en un món d’absurditats quan et trobes..."

LA CUA DE QUIRÓ

Parlem del ‘Bullying’ (II)

"Tots sentim la necessitat de veure’ns a nosaltres mateixos com a portadors de valors, propietaris d’algun tret estimable, sigui físic, intel·lectual, moral, artístic o d’un altre tipus. Però com que vivim en societat, per poder sentir-nos legítimament portadors dels nostres valors ens cal comprovar que aquests valors nostres són d’alguna manera..."

7 Comentaris

EDICIÓ PAPER 28/05/2016

Consultar aquesta edició en PDF