ARA Llegim
Llegim 08/03/2012

Alain Minc: "És molt probable que Sarkozy perdi les eleccions"

L'economista i assagista francès ha passat per Barcelona per presentar el llibre 'Una historia política de los intelectuales' (Duomo ediciones), on explica la desaparició de l'hegemonia dels intel·lectuals a partir de la irrupció d'internet

Jordi Nopca
1 min
L'economista i assagista Alain Minc

BarcelonaAlain Minc (París, 1949) està convençut que la revolució que està suposant internet –i que, segons diu, culminarà d'aquí uns 15-20 anys– és més important que la de la impremta. "L'invent de Johannes Gutenberg va ser molt important, però no va canviar l'estructura de poder –ha dit avui a La Caixa, grup del qual és assessor des de fa anys–. Internet està sent una revolució d'abast encara desconegut: acaba amb la jerarquia dels continguts i amb els filtres experts, com podrien ser els editors o els mitjans de comunicació".

Conceptes com 'autoritat' i 'hegemonia' canviaran en els propers anys, per a Alain Minc, que acaba de presentar la versió castellana de 'Una historia política de los intelectuales' (Duomo ediciones). "Les idees seguiran sent molt importants, i el flux de difusió serà superior –ha dit–. El que no serà possible de mantenir durant gaire temps serà el domini de l'escena intel·lectual, com ha passat fins ara. No hi haurà un Malraux, un Sartre o un Vargas Llosa que es trobin al centre de l'opinió pública durant dècades".

Preguntat per un diagnòstic sobre la possible derrota de Nicholas Sarkozy en les properes eleccions presidencials franceses, Minc ha estat clar: "És molt probable que Sarkozy perdi les eleccions. La crisi fomenta el desig de canvi. Està passant a Alemanya, on el partit de Merkel perd totes les eleccions locals, i podria passar als Estats Units, si Obama s'enfrontés a un candidat republicà moderat".

stats