Premis literaris
Llegim 15/05/2012

Alfons Llorenç, Xavier Aliaga, Ramon Ramon i Carles Alberola, premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

La junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana al País Valencià ha premiat també l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

Acn
1 min
Fumar mata

ValènciaEls escriptors Alfons Llorenç, Xavier Aliaga, Ramon Ramon i Carles Alberola han guanyat els XXII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, que es lliuren divendres a Castelló. Llorenç ha estat premiat en la categoria d'assaig per 'El sant del dia' (Bullent); Aliaga, en narrativa, per 'Vides desafinades' (Edicions 62); Ramon, per 'Simfonia per a un estat de coma' (Perifèric), i Alberola, per 'Que tinguem sort!' (Bromera). La junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana al País Valencià ha acordat atorgar el Premi a la Millor Iniciativa de Difusió de la literatura catalana al País Valencià a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Durant el sopar de lliurament dels guardons, que tindrà lloc divendres a l'Hotel Intur de Castelló, s'homenatjarà l'escriptor, filòleg i sociolingüista Vicent Pitarch, autor de nombrosos llibres de text sobre llengua i literatura i treballs de sociolingüística, cultura i pedagogia. La seva trajectòria professional destaca per la defensa de la llengua i la identitat del País Valencià. Ha treballat de professor i ha estat membre del 'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de la Societat Catalana de Sociolingüística. El jurat d'aquest any ha estat format per Josep Ballester, Eduard Ramírez, Raquel Ricart, Isabel Robles i Andreu Sevilla.

stats