Literatura
Llegim 23/02/2012

La col·lecció de butxaca Austral celebra el 75è aniversari

Pioners en publicar llibres de butxaca en llengua castellana, la col·lecció Austral compta amb un fons de més de 600 títols vius. Per celebrar el 75è aniversari reedita 'La rebelión de las masas', de José Ortega y Gasset

Efe
1 min
Detall del primer volum d'Austral

BarcelonaLa col·lecció Austral, la primera a publicar llibres de butxaca en llengua castellana, ha complert 75 anys amb més de 600 títols vius, aniversari que celebrarà amb una edició especial del primer títol del segell, "La rebelión de las masas" de José Ortega y Gasset.

Des del seu naixement a l'Argentina el 1937, en el si d'Espasa i de la mà del poeta i assagista Guillermo de la Torre, gendre de Jorge Luis Borges, la col·lecció Austral s'ha convertit en un referent cultural durant aquests tres quarts de segle, ha recordat avui el Grup Planeta.

Austral manté més de 600 títols vius en els àmbits de la literatura, l'assaig, la poesia i el teatre, de les figures més emblemàtiques de la història recent de la literatura. En l'actualitat, Austral treballa per seguir incorporant noms i títols destacats del panorama literari universal, com Andrés Trapiello, José Manuel Caballero Bonald, Yasunari Kawabata i John Cheever, ha informat Planeta.

Per celebrar els seus 75 anys d'història, Austral recuperarà, en una edició especial, el primer títol que va inaugurar la col·lecció, 'La rebelión de las masas' d'Ortega y Gasset. Les celebracions culminaran amb un acte commemoratiu a Madrid, en el mes de maig, amb el qual l'editorial vol mostrar la seva voluntat de seguir endavant durant molts anys més.

stats