Sector editorial
Llegim 27/04/2012

Tusquets arriba a un "acord d'associació" amb Planeta

Beatriz de Moura, presidenta i directora literària de Tusquets des de la seva fundació l'any 1969, ha fet pública la notícia aquest matí

Jordi Nopca
1 min
El segell  de Tusquets

Barcelona"L'acord al qual hem arribat amb Planeta és d'associació, no pas de venda", explica Beatriz de Moura, presidenta i directora literària de Tusquets. "La nostra empresa es troba en una situació econòmica òptima, i jo no tinc cap ganes de tirar la tovallola ni d'agafar un vaixell demà mateix i desaparèixer". De Moura va començar juntament amb Óscar Tusquets l'any 1969 l'editorial Tusquets, que esdevindria una de les editorials independents de referència en castellà, publicant autors com Milan Kundera, Haruki Murakami, E.M. Cioran, Thomas Pynchon i Almudena Grandes.

"Aquest acord ens donarà tres avantatges -diu de Moura-. El primer és que els autors mostren satisfacció per la seguretat que els dóna la nostra decisió: en els temps que corren una editorial mitjana ho pot tenir difícil, a mig termini. El segon és que seré lliure de seguir construint el catàleg de Tusquets tal com he fet fins ara. El tercer és que l'acord amb Planeta ens permet una distribució segura, molt més barata i concentrada. Optimitzem costos i comencem a mirar cap al llibre digital, que ha arribat per quedar-se".

Tusquets continuarà la seva col·lecció en català, L'Ull de vidre, amb la notícia que ha adquirit els drets de tota l'obra de Kundera per posar-la a l'abast durant els propers anys. "Caldrà tornar a traduir bona part de l'obra existent en català, perquè l'edició definitiva de La Pléiade és més recent que les edicions de Destino", ha remarcat de Moura. "I traduirem els llibres que encara no hi són".

stats