Novetat editorial
Llegim 23/02/2012

Biel Mesquida: "Al meu nou llibre introdueixo la figura de l'home feminitzat del segle XXI"

L'escriptor mallorquí presenta la seva nova novel·la, 'Llefre de tu', primer títol que publica a la col·lecció Club dels Novel·listes de l'editorial barcelonina Club Editor

Ara / Acn
2 min
L'escriptor Biel Mesquida

BarcelonaCuinada a foc lent des del 2006, amb les paraules justes i pensades, l'escriptor mallorquí ha presentat aquest migdia 'Llefre de tu' (Club editor, 2012), on narra les vivències d'un personatge que s'autoanomena Recordador, que fa de taxidermista i viu amb l'absència de l'Aràlia. "És un esforç creatiu dins una societat plena de bàrbars, és un baül ple de records i esperes, ple d'un teixir i un desteixir al voltant d'una absència", ha explicat l'escriptor.

Per a Mesquida, 'Llefre de tu' és "una casa, uns jardins, uns paisatges, un món i un univers, que han de durar, convertir-se en el 'monumentum' pels lectors d'ara i pels lectors del futur". "La humanitat esbojarrada i bàrbara dins aquest moment crític actual i global encara té forces, forces de l'esperit, on la literatura és una de les essencials, que permetran que el llenguatge i la llengua catalana duri", ha etzibat l'autor en contra de les teories apocalíptiques.

L'obra com un cos

El Recordador, protagonista masculí del llibre, que viu amb l'absència de la seva estimada Aràlia, "usa el llenguatge, broda, teixeix i esfilegassa, fa mil i una provatures per ocupar aquest buit", segons l'escriptor. Introdueix així, la figura de "l'home feminitzat del segle XXI, perquè és l'home qui broda, qui canta, qui espera, qui es fa trossos esperant una Aràlia que no arriba mai", ha dit l'escriptor. 'Llefre de tu' suposa també una exposició dels referents, sobretot francesos, de l'autor mallorquí que haurien estat molts més si no hagués estat per la contenció de l'editora, ha confessat l'escriptor.

"Tota la meva obra és un cos, el meu cos és tota la meva obra, és una obra despeçada que forma un únic cos, totes les meves secrecions verbals formen aquest cos", ha dit. "Si tota la meva obra ha estat una meditació per donar força a la vida, ara que la mort, la desaparició i el final s'acosta, l'escriptor agafa una embranzida per crear amb més llibertats que pensa i per dir tot allò que pensa de la manera més bella i més forta que mai", ha dit Biel Mesquida als seus 65 anys.

stats