ara llegim
Llegim 09/03/2012

Carles Porta novel·la el misteriós crim de Fago

L'autor de 'Tor' torna a la crònica subjectiva amb la investigació de l'assassinat de l'alcalde de Fago, que li ha valgut el premi Huertas Claveria

Acn
1 min
L'autor de 'Fago', Carles Porta / ACN, Pere Francesch

BARCELONAFa cinc anys Carles Porta (Vila-sana, 1963) va anar a Fago a cobrir la noticia de l'assassinat de l'alcalde Miguel Grima. L'autor es va implicar molt en el cas des del principi, i va arribar a viure durant quatre dies a casa de Santiago Mainar, que poc després seria arrestat i, més tard, condemnat a 20 anys de presó per haver assassinat l'alcalde del poble.

'Fago', l'obra escrita en forma de crònica subjectiva que tracta sobre aquest misteriós crim, ha guanyat el premi Huertas Claveria 2012 de periodisme. L'autor ha assegurat que aquesta "és la història d'un dubte permanent sobre la investigació i sobre el sistema del qual tothom forma part, des dels ciutadans, passant per la Guàrdia Civil, els periodistes i fins a la justícia, que acaba condemnant un culpable perquè li va bé i sense anar a buscar si és l'autor de l'assassinat o no".

Porta també ha manifestat que si hagués format part "d'un jurat popular hauria declarat Mainar no culpable perquè les proves que recullen la sentència, que van sortir al judici i que hi ha dins del sumari no demostren de forma contundent que Santiago Mainar fos l'assassí de l'alcalde de Fago".

D'altra banda, el periodista planteja el dubte de què passa si et diuen que el teu germà es un assassí. "La història de la Marisa Mainar és la del llibre i de com posa l'amor fraternal i pur per davant de qualsevol altra cosa. Has de deixar d'estimar el teu germà si et diuen que és un assassí? Ella no el deixa d'estimar", ha remarcat.

stats