Novetat editorial
Llegim 31/03/2012

L'editorial Viena publica 'La nit del caçador'

La novel·la de Davis Grubb, extraordinària combinació de realisme social i faula gòtica, va motivar l'actor Charles Laughton, que en va dirigir una adaptació cinematogràfica molt popular interpretada per Robert Mitchum

Ara
1 min
Fotograma de l'adaptació cinematogràfica de 'La nit del caçador'

BarcelonaAutor de desenes de narracions i de vuit novel·les, Davis Grubb (1919–1970) era inèdit fins ara en català. La col·lecció El cercle de Viena, que recupera clàssics de la literatura del segle XX, s'ha decidit a omplir aquest forat amb la traducció de 'La nit del caçador', combinació de realisme social i faula gòtica, d'atmosfera enrarida i onírica i amb un dels dolents més perversos de la narrativa nord-americana, Harry Powell.

Anomenat "El Predicador", Powell coincideix a la presó amb Ben Harper, un pare de família cansat de viure en la misèria més absoluta i que ha estat engarjolat –i penjat– per haver assaltat un banc. Quan surt de la presó, Powell s'encamina cap a la casa dels Harper, es guanya la confiança de la vídua i s'hi casa. És llavors que comencen els problemes.

'La nit del caçador' va ser adaptada al cinema per Charles Laughton l'any 1955. El paper de Powell va ser interpretat per un Robert Mitchum tan o més malvat que el malfactor de la novel·la de Davis Grubb.

stats