Novetat editorial
Llegim 16/05/2012

'La llebre amb ulls d'ambre': cinc generacions d'una família europea

El ceramista i historiador de l'art Edmund de Waal repassa la història de la família de la seva àvia, Elisabeth Ephrussi, membre d'una poderosa dinastia de banquers ucraïnesos

Ara
1 min
Una de les miniatures 'netsuke' dels De Waal

BarcelonaL'origen de 'La llebre amb ulls d'ambre' (Quaderns Crema / Acantilado) són més de 200 figuretes de fusta i d'ivori, cap d'elles més gran que una capsa de llumins. El ceramista i historiador de l'art Edmund de Waal (Nottingham, 1964) ha indagat en les arrels familiars per arribar a un més gran autoconeixement. Al seu primer llibre explicar la història de la família de la seva àvia, Elisabeth Ephrussi, membre d'una poderosa dinastia de banquers jueus que des d'Odessa passen per Viena i París, fent equip amb la família Rotschild.

L'any 1938 els Ephrussi ho van perdre gairebé tot quan les seves propietats van ser requisades pels nazis. Elisabeth Ephrussi i Hendrik de Waal ho van perdre tot menys la col·lecció d'escultures japoneses netsuke que van ser amagades a dins d'un matalàs. 'La llebre amb ulls d'ambre' repassa les cinc últimes generacions dels Ephrussi-De Waal, arrencant l'any 1871 i arribant fins al moment en què el llibre va ser acabat, l'any 2009. Un viatge àgil, revelador i de lectura molt recomanable.

stats