Llegim 20/04/2013

Esports

3 min

'Relats solidaris de l'esport' de diversos autors (autoeditat, es pot comprar a El Corte Inglés)

Novena edició del llibre de relats centrats en el món de l'esport editat cada any per un grup de periodistes esportius. Tots els beneficis del llibre es destinen a una causa solidària. Aquest any l'escollida ha estat l'Associació Catalana de Fibrosi Quística. Amb pròleg del futbolista del Barça Éric Abidal, aquest volum recull 41 històries firmades per plomes com les de Ramon Besa, Mónica Marchante, Ricard Torquemada, Xavier Torres o Emilio Pérez de Rozas. El llibre només és pot comprar a El Corte Inglés.

'Messi, un geni a l'escola del futbol' de Ramiro Martín (Cossetània)

Nascut a Buenos Aires i català d'adopció des de fa més d'una dècada, el periodista Ramiro Martín ha passat els últims anys seguint de prop el Barça. Fugint de tòpics i centrant la seva ploma només en l'aspecte futbolístic, Martín ha parlat amb tots els tècnics que han entrenat Messi, de Guardiola a Vilanova, per respondre a una pregunta: com s'entrena un nen que ja ha nascut amb unes característiques ideals per ser un geni? Un viatge als anys claus en la formació de l'astre argentí a La Masia.

'Pep Guardiola' de Guillem Balagué (Còrner)

Pep Guardiola, una altra manera de guanyar és la traducció del llibre escrit pel periodista català Guillem Balagué al Regne Unit. Convertit en un èxit de vendes en terres britàniques, aquesta obra, amb pròleg de l'entrenador del Manchester United, Sir Alex Ferguson, repassa la trajectòria i la manera de treballar del tècnic de Santpedor. Balagué, que es va entrevistar amb el mateix Guardiola, explica les converses internes dins del vestidor blaugrana per traçar un retrat dels alts i baixos del seu mandat al Barça.

'We are the catalans' de Jordi Sunyer i Àlex Castells (Cossetània)

Els periodistes Jordi Sunyer i Àlex Castells han viatjat al Regne Unit per trobar-se amb tots els catalans que han fet fortuna al futbol anglès. Des d'homes que dominen un club com el Manchester City als despatxos, com és el cas de Ferran Soriano, a jugadors que juguen en equips amateurs. El llibre explica històries personals, mostra el dia a dia dels esportistes i deixa clar com l'escola de futbol catalana s'ha fet un lloc dins del mercat britànic, amb casos d'èxit com el del tècnic Robert Martínez.

'Quan no n'hi ha prou amb ser la millor' d'Anna Tarrés (Edicions 62)

Quan no n'hi ha prou amb ser la millor és la resposta d'Anna Tarrés a les crítiques que va rebre pels mètodes que va utilitzar quan era seleccionadora espanyola de natació sincronitzada. Tarrés explica la seva versió dels fets, aportant de passada claus per entendre els èxits i els fracassos d'una generació daurada d'esportistes. Al llibre Tarrés tracta la feina diària amb les nedadores, les friccions amb els directius de la Federació, el mètode per gestionar el grup humà i la seva relació amb Gemma Mengual.

'Més enllà de l'èxit' d'Àlex Ochoa i Lluís Carles Pérez (Deu i Onze Edicions)

Aquest llibre retrata dotze esportistes catalans que han excel·lit i han marcat una època en la seva especialitat. Els autors s'endinsen en la vida personal d'atletes que han sacrificat molt per guanyar, com són els casos de David Barrufet, Mireia Belmonte, Beto Borregán, Carles Puyol, Joan Carles Navarro, Gervasi Deferr, Manel Estiarte, Gemma Mengual, Laia Sanz, Purito Rodríguez, Pol Amat i Àlex Corretja. El pròleg està firmat pel secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau.

stats