Novetat editorial
Llegim 27/01/2012

"Millet és un seductor que ha tocat totes les tecles de la corrupció"

El periodista Jordi Panyella publica l'assaig 'Fèlix Millet, el gran impostor' a Angle Editorial, on repassa la biografia de l'expresident del Palau de la Música

Ara
2 min
El llibre sobre Fèlix Millet, destacat a La Casa del Llibre

BarcelonaRedactor de tribunals del diari Avui des de fa una desena d'anys, Jordi Panyella ha convertit les seves indagacions sobre el gran cas de corrupció al Palau de la Música en un llibre d'investigació sobre tots els racons amagats d'aquest complicat entramat. El llibre porta per títol Fèlix Millet, el gran impostor. La trama secreta de l'espoli del Palau. En l'obra, d'Angle Editorial, Panyella repassa totes les vicissituds dels diversos casos relacionats amb el Palau –el desviament de desenes de milions d'euros, l'hotel, el frau fiscal amb l'IVA i el finançament de CDC–, però també s'endinsa en la personalitat de Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, tàndem a qui ell anomena M&m, perquè els considera una societat molt fructífera, en la qual Millet s'enduia el 80% dels beneficis i Montull el 20% restant.

El Barça i 8TV

El periodista repassa la biografia dels dos ex mandataris, cosa que suposa repassar també les relacions socials de la burgesia barcelonina, com el casament de l'exdirectora general, Rosa Garicano, que en el seu moment va ser tot un esdeveniment social entre els franquistes barcelonins dels anys 60. D'entre la biografia de Millet, l'autor en destaca les seves incessants ganes de fer diners. Per això el qualifica de "seductor", comparant-lo amb aquells que busquen amb delit un objectiu però quan l'han obtingut hi perden interès i en busquen un altre. Aquesta ingent voracitat, Panyella l'exemplifica amb anècdotes, o no tant anècdotes, que retraten magníficament el personatge, com quan just quan va arribar a la presidència del Palau va fer-se pagar uns mobles que ell ja tenia al seu anterior despatx professional per fer-los servir a l'edifici modernista barceloní.

El llibre també inclou la seva voluntat de presidir el FC Barcelona, que no va aconseguir, tot i que es va conformar amb dirigir la Fundació del club i sobreviure en diversos bàndols del barcelonisme. O l'intent de crear una televisió amb Òmnium Cultural, i que finalment va acabar sent l'embrió, molt beneficiós econòmicament per a Millet, de 8TV, el canal del Grup Godó. O els vincles amb l'expresident José María Aznar per aconseguir fons de l'estat, cosa que el va fer ingressar a la filial catalana de la FAES sense acudir a cap reunió.

stats