Commemoració
Llegim 13/02/2012

50 anys sense Francesc Pujols

La fundació que difon el llegat del filòsof i escriptor ha programat una quinzena d'actes al llarg de tot l'any, entre els quals destaquen concerts, conferències i dues jornades que li dedicarà la càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona el proper desembre

Ara
1 min
Retrat de Francesc Pujols

Barcelona"Perquè seran catalans, totes les seves despeses, on vagin, els seran pagades [...] i els oferiran l'hotel, el més preuat regal que se li pugui fer a un català quan viatja. Al cap i a la fi, i pensant-hi bé, més valdrà ser català que milionari". Francesc Pujols (Barcelona, 1882 – Martorell, 1962) és molt més que la 'boutade' per la qual encara se'l recorda: poeta, escriptor i creador d'un sistema filosòfic, la Hiparxiologia o ciència de l'existència. Pujols serà recordat al llarg de tot aquest any per la seva fundació, ubicada a la Torre de les Hores de Martorell.

Entre els actes programats destaca un concert de Roger Mas (30 de juny), una conferència d'Enric Casasses (18 de maig) i les dues jornades que li dedicarà la càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona els propers 13 i 14 de desembre.

stats