ARA Llegim
Llegim 18/07/2012

George R. R. Martin: "Ni el 2012 ni el 2013 podré publicar la nova entrega de 'Cançó de gel i foc'"

L'escriptor nord-americà, autor de la saga 'Cançó de gel i foc', ha passat pel festival de literatura fantàstica Celsius 232, a Avilés. La setmana que ve serà a Barcelona per presentar la traducció catalana i castellana del cinquè volum

Ara / Efe
1 min
George R.R. Martin / EFE

AvilésGeorge R. R. Martin, autor de la saga 'Cançó de gel i foc', ha confessat a Avilés (Astúries) que mai li va passar pel cap que hi hagués "algú tan guillat al món" per voler portar la seva obra a la televisió.

L'escriptor nord-americà s'ha referit a la sèrie 'Joc de trons' com una "criatura" que li agrada molt perquè s'ha involucrat personalment en la producció. "Estava fart que durant deu anys a Hollywood em diguessin que això i allò calia retallar-ho perquè no hi havia pressupost suficient", ha explicat l'autor. Va ser amb la sèrie que va decidir desbocar la seva imaginació, descrivint grans batalles, paisatges espectaculars i molt personatges.

S'ha mostrat molt satisfet amb el fet que la seva "criatura" televisiva s'emeti a la cadena HBO, productora de sèries com 'Els Soprano' o 'A dos metres sota terra'. "Jo participo en la producció i escric un capítol complet de cada temporada", ha dit Martin.

George R. R. Martin es troba a Avilés pel festival de literatura fantàstica Celsius 232, que se celebra en aquesta ciutat asturiana. "Avilés apareixerà a la meva propera obra, no directament, però sí que ho intentaré", ha comentat. "Gairebé tot el que narro, per escabellat que sembli, està basat en esdeveniments reals, sobretot de la història de França, Escòcia i Anglaterra, i pot ser que aquí trobi algun detall nou. En cas que fos així l'incorporaria a la meva obra".

Ha anunciat que ja ha escrit 200 pàgines definitives del seu sisè llibre, però que encara li queden centenars de pàgines, i ha avançat que "ni el 2012 ni el 2013 podré publicar la nova entrega". Ha volgut remarcar que vol que sigui una saga de gran qualitat.

stats