LITERATURA
Llegim 15/09/2012

Habermas guanya el Premi Heine de Literatura

El guardó, dotat amb 50.000 euros, premia els escriptors i humanistes més prestigiosos d'Alemanya

Efe
1 min

BerlínEl filòsof i sociòleg alemany Jürgen Habermas ha sigut guardonat aquest dissabte el Premi Heine de Literatura, que concedeix cada dos anys la ciutat de Düsseldorf als escriptors alemanys més prestigiosos. El guardó, dotat amb 50.000 euros, és un dels més importants dins el món literari alemany i se li lliurarà en una cerimònia el proper 13 de desembre.

Habermas, nascut a Düsseldorf el 1929, és un dels membres més destacats de la segona generació de l'Escola de Frankfurt i és conegut des de fa dècades per la seva tasca docent i les seves obres de filosofia política, dret i ètica.

Entre els autors alemanys que han rebut el premi Heine hi ha Simone Veil, Carl Zuckmayer, Walter Jens, Marion Gräfin Dönhoff, Max Frisch, Richard von Weizsäcker i Amos Oz.

El guardó Heine, instituït el 1972 en honor del poeta i assagista alemany Heinrich Heine, premia no només a escriptors, sinó també a personalitats que han contribuït a l'enteniment de la humanitat amb els seus estudis en l'àmbit polític i social.

stats