ARA Llegim
Llegim 22/06/2012

'Jo confesso', de Jaume Cabré, 41è premi Crexells

L'última novel·la de l'escriptor ha aconseguit també el premi Maria Àngels Anglada, el premi de la Crítica Catalana i el Serra d'Or, tots tres atorgats després de la publicació del llibre

Jordi Nopca
1 min
Jaume Cabré ha aconseguit el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada per 'Jo confesso'

BarcelonaEl jurat del premi Crexells (Pilar Argudo, Carme Arnau, Xavier Pla, Ricard Ruiz, Ramon Pla i Arxé –secretari– i Lluís Reales) va seleccionar les novel·les 'Jo confesso', de Jaume Cabré, 'L'últim dia abans de demà', d'Eduard Márquez, i 'Primavera, estiu, etcètera', de Marta Rojals, com a finalistes de la 41a edició. La principal novetat d'enguany era que els membres dels clubs de lectura de Biblioteques de Barcelona podien votar el seu candidat, a més dels socis de l'Ateneu Barcelonès. 'Jo confesso' ha guanyat, amb 135 vots, seguida de molt a prop per 'L'últim dia abans de demà', amb 133 vots. 'Primavera, estiu, etcètera', de Marta Rojals, ha rebut 73 vots.

El 41è premi Crexells ha estat per a 'Jo confesso', de Jaume Cabré, publicada per Proa el mes de setembre de l'any 2011 i que ja ha venut més de 60.000 exemplars només en català. El llibre ha estat traduït al castellà, a l'alemany i a l'italià, i es troba en curs de publicació en set llengües més. "El fet de ser al mateix lloc de la roda de premsa inicial té molt de simbòlic –ha reconegut Cabré aquesta tarda–. Els premis a obra publicada fan molta il·lusió. Afegir-me al currículum de guanyadors del Crexells encara em fa més content”.

stats