PREMIS LITERARIS
Llegim 14/12/2011

Jordi Sierra i Fabra guanya el 10è premi Barcanova

Els 20.000 € d'aquest guardó recauen en la novel·la juvenil 'L'estrany', una obra equilibrada que parla de la por d'una societat que viu reprimida

Ara
1 min
"La meva sort ha estat ser intuïtiu i molt ràpid"

BarcelonaL'escriptor barceloní Jordi Sierra i Fabra, que fa poques setmanes es prodigava entre les novetats editorials amb la novel·la Sombras en el tiempo, ha sigut reconegut amb el premi Barcanova de literatura infantil i juvenil, dotat amb 20.000 €, pel seu inèdit L'estrany, ambientat en una societat que viu amenaçada i reprimida. Els membres del jurat han destacat que es tracta d'una novel·la amb un gran poder que "ha transcendit les referències properes per crear l'estat de qualsevol lloc sense llibertat". En el comunicat del veredicte, afegien que L'estrany té "un gran equilibri entre la duresa, la naturalitat de la vida quotidiana, l'alegria de la infantesa i l'acció de l'aventura".

L'entrega del 10è premi Barcanova s'ha celebrat aquesta tarda a la Casa Convalescència de Barcelona, en un acte presidit pel conseller de cultura, Ferran Mascarell. A més del títol de Sierra i Fabra –amb tants ecos d'Albert Camus–, s'ha reconegut la qualitat de l'obra infantil de Francesc Gisbert De rondalla, que ha quedat finalista. Aquesta categoria té una dotació de 7.000 €. Tant Sierra i Fabra com Gisbert han rebut l'escultura de Miquel Aparici Lletres al Vent, una creació que representa la força de la literatura movent la societat com si fos un gran vaixell.

stats