Premis literaris
Llegim 02/11/2012

Jordi Sierra i Fabra guanya el premi de narrativa infantil Vicent Silvestre

L'escriptor rebrà 2.500 euros per 'El dia que en Gluck va arribar a la Terra'. Vicent Enric Belda, que ha guanyat el premi Bancaixa per 'Les ombres del bosc', en rebrà 16.000

Ara / Acn
1 min
Jordi Sierra i Fabra

Alzira'El dia que en Gluck va arribar a la Terra', de Jordi Sierra i Fabra, ha estat l'obra seleccionada pel jurat del XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, format per Teresa Broseta, Juane Gumbau (guardonat en l'última edició), Jordi Verdú, Carlos Correal i Bernat Bataller. El guardó, dotat amb 2.500 euros per Edicions Bromera, ha sigut per a la història de Steve, un jove que és testimoni d'un robatori i evita ser atropellat pels lladres gràcies a l'aparició d'un simpàtic extraterrestre boig per les pomes. Per tal d'agrair-li-ho, l'ajudarà a carregar d'energia la nau espacial amb què ha de tornar al seu planeta i així sorgirà una amistat que canviarà per complet no només la vida de Steve, sinó –anys després– també la de moltes altres persones.

'Les ombres del bosc', de Vicent Enric Belda, guanyador del premi Bancaixa, presenta una trama policíaca amb altes dosis d'intriga. Un estudiant noruec arriba a València fugint de malsons que el persegueixen i coneix una jove amb qui comparteix un passat ple d'ombres. Mentrestant, es produeix un estrany crim a la ciutat i la investigació esdevindrà un trencaclosques en què el jove estudiant té una peça clau. Amb aquesta novel·la, l'autor ha volgut proposar als joves lectors "una novel·la àgil en la qual es capbussaran com qui es submergeix sense voler en un malson inconfessable".

stats