LLIBRERIES
Llegim 08/01/2013

Un McDonalds ocuparà el local que deixa la llibreria Catalònia a Barcelona

La cadena de restaurants ha iniciat els tràmits per obrir el nou establiment a principi d'aquest estiu

Efe
1 min
Vuitanta-vuit anys d'una història de superació ara truncada

BarcelonaUn establiment de menjar ràpid de la cadena McDonalds ocuparà l'espai que deixarà lliure al número 3 de la Ronda de Sant Pere de Barcelona la llibreria Catalònia, que va anunciar ahir que tanca les seves portes després de 89 anys d'activitat. La cadena de restaurants ha confirmat avui que ha iniciat els tràmits per poder obrir al públic a principi d'aquest estiu en aquest espai, situat al costat de la Plaça de Catalunya.

Un portaveu de McDonalds ha apuntat que, de moment, és "prematur" donar més detalls de l'operació perquè encara, per exemple, s'ha de decidir si el restaurant serà gestionat pel grup propi o es tractarà d'una franquícia. L'empresa calcula que l'obertura generarà almenys 50 llocs de treball perquè és la mitjana que correspon a un establiment de tipus mitjà de la cadena.

La llibreria barcelonina Catalònia va anunciar ahir el seu tancament definitiu, arrossegada per la crisi més greu que ha viscut en molts anys el sector del llibre. A una carta oberta en la pàgina web de la llibreria, el seu director, Miquel Colomer, lamentava haver de tancar després de més de 89 anys d'activitat (82 al número 3 de la Ronda de Sant Pere) i després d'haver superat una guerra civil, un incendi devastador i un conflicte immobiliari.

stats