Sector editorial
Llegim 17/01/2012

Les llibreries es proposen trobar fórmules per augmentar la competitivitat

Aquest matí s'ha presentat el primer Congrés de Llibreters en Llengua Catalana, que es farà al Palau Firal i de Congressos de Tarragona del 10 al 12 de febrer

Ara
2 min
Presentació del primer Congrés de Llibreters

BARCELONALa seu d'Òmnium Cultural a Barcelona ha acollit avui la presentació del Congreés de Llibreters en Llengua Catalana que tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona del 10 al 12 de febrer de 2012. La cita pretén encetar un debat transversal sobre el tractament i la comercialització del llibre en català i posar sobre la taula els principals reptes de futur de les llibreries. El congrés es proposa trobar fórmules per poder augmentar la competitivitat de les llibreries que constitueixen una xarxa de comerç cultural de referència a Catalunya, ja sigui a través de la formació, de les millores en la gestió empresarial i també utilitzant les noves tecnologies de la informació, tres dels eixos de l'esdeveniment. En aquest sentit, Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters, constata “l'existència d'un nou model de llibreria sorgit els últims anys, molt activa, amb professionals preparats al capdavant, que actua de dinamitzador i pol cultural de la zona on es troba i que utilitza les xarxes socials i Internet per arribar al seu públic objectiu”.

El congrés inclou diferents debats on participaran professionals de prestigi com Lluís Agustí Ruiz, professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, Lluís M. Anglada, director del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, Jordi López Daltell, formador de directius, Neus Arqués, analista digital, i Martí Manent, vicepresident de l'associació aDigital (Economia Digital), entre altres. També hi prendran part destacats personatges del món de la cultura i del sector del llibre, com Jordi Ferré, president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, i l'escriptor Joan-Lluís Lluís, que parlaran sobre la creació i edició del llibre en català.

Un dels punts destacats del congrés és la participació de llibreters dels diferents territoris de parla catalana que explicaran com viuen la projecció del llibre en català des de llocs com Palma de Mallorca, Castelló de la Plana, Perpinyà i Andorra la Vella, en un debat amb llibreters de Catalunya que tindrà lloc el diumenge, jornada de cloenda.

stats