Premis literaris
Llegim 13/12/2011

El centre Unesco de Catalunya premia el PEN català

Fundat el 1922 per fer de plataforma a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors de Catalunya, el PEN català ha rebut avui el Premi Internacional Unescocat, que en anteriors edicions ha reconegut Jordi Savall i Montserrat Figueras (2009) i la Fundació del Futbol Club Barcelona (2010)

Ara
1 min

BARCELONAL'associació d'escriptors PEN Català ha rebut avui a Barcelona el Premi Internacional Unescocat, que des de 2009 concedeix anualment el centre Unesco de Catalunya. El PEN Català, que presideix actualment Carme Arenas, va ser fundat el 1922 per servir de plataforma a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors de Catalunya.

El PEN Català aspira a representar un espai de diàleg entre llengües i cultures en el qual la llengua i la literatura catalanes aconsegueixin una presència significativa. També aspira a convertir-se en l'associació d'escriptors de referència en la defensa del dret a la llibertat d'expressió, el coneixement mutu entre cultures i la defensa dels drets lingüístics i de la pau.

En les dues anteriors edicions d'aquest premi, els guardonats van ser el músic Jordi Savall i la soprano Montserrat Figueras (2009) i la Fundació del FC Barcelona.

stats